Солодкий омлет із яблуком готувати дуже просто з елементарних продуктів.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
яблуко — 250 г;
борошно — 2 ст. ложки;
масло вершкове — 15 г;
молоко — 4 ст. ложки;
цукор — 1 ст. ложка;
ванілін — 1 дрібка;
цукрова пудра — для подачі.
Приготування.
Яйця розділити на білки та жовтки.
У миску до жовтків всипати борошно та ванілін. Перемішати віничком.
Влити молоко і знову перемішати суміш, аби не залишилося грудочок.
До яєчних білків всипати цукор. Збити суміш міксером до міцної піни.
Перекласти білкову піну в жовткову суміш. Перемішати віночком чи лопаткою.
У яблука вирізати серцевину. Нарізати яблуко часточками.
У сковороді невеликого діаметру розтопити шматочок вершкового масла і перелити туди омлетну суміш.
Зверху викласти яблучні скибочки.
Накрити сковороду кришкою і готувати омлет на повільному вогні 10 хвилин.
Потім акуратно перевернути омлет на інший бік і готувати під кришкою ще 8 хвилин.
Готовий омлет накрити тарілкою та перевернути, щоб яблучний шар виявився зверху.
Солодкий омлет із яблуком готовий.
Також ми розповідали про омлет із яблуками та корицею: просто, швидко і смачно.