Догори
Дати відгук

Омлет із фруктами — незвичайний рецепт

Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.

1 хв на прочитання27 Січня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Гадаєте, омлет може бути тільки з ковбасою й овочами? А от і ні! Можна приготувати фруктовий омлет-десерт.

Інгредієнти:

сухарі — 100–150 г;

яблуко — 1 шт.;

лимонний сік — 1 ст. ложка;

цукор — 4 ст. ложки;

яйця — 2 шт.;

вершкове масло — до смаку;

вода — 150 мл.

Приготування.

Видалити з яблук серцевину, порізати скибочками середньої товщини.

У воді зварити яблука до м’якості. Головне — не переварити.

Зняти з вогню, почистити яблука від шкірки.

Додати масло, цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати й охолодити.

Добре збити яйця (як для омлету), влити їх в остиглу яблучну суміш.

Глибоку форму для випікання змастити маслом і посипати сухарями (і дно, і стінки). Налити яєчно-яблучну суміш і зверху теж посипати сухарями.

Випікати в гарячій духовці близько 30 хв. Перед подачею на стіл омлет перевернути на тарілку та посипати цукровою пудрою.

Зверху можна прикрасити збитими вершками, шматочками яблук або ягодами.

Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро