- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Омлет із фруктами — незвичайний рецепт
Омлет із фруктами — незвичайний рецепт
Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.
Гадаєте, омлет може бути тільки з ковбасою й овочами? А от і ні! Можна приготувати фруктовий омлет-десерт.
Інгредієнти:
сухарі — 100–150 г;
яблуко — 1 шт.;
лимонний сік — 1 ст. ложка;
цукор — 4 ст. ложки;
яйця — 2 шт.;
вершкове масло — до смаку;
вода — 150 мл.
Приготування.
Видалити з яблук серцевину, порізати скибочками середньої товщини.
У воді зварити яблука до м’якості. Головне — не переварити.
Зняти з вогню, почистити яблука від шкірки.
Додати масло, цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати й охолодити.
Добре збити яйця (як для омлету), влити їх в остиглу яблучну суміш.
Глибоку форму для випікання змастити маслом і посипати сухарями (і дно, і стінки). Налити яєчно-яблучну суміш і зверху теж посипати сухарями.
Випікати в гарячій духовці близько 30 хв. Перед подачею на стіл омлет перевернути на тарілку та посипати цукровою пудрою.
Зверху можна прикрасити збитими вершками, шматочками яблук або ягодами.
Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.
Більше новин читайте на GreenPost.