Солодкі мариновані помідори: підкреслить будь-яку страву

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Thespruceeats.com

Простий та перевірений рецепт невмирущої класики.

Класичний рецепт, перевірений часом. Помідори чудово покажуть себе в якості гарніру до майже будь-якої страви.

Інгредієнти (на 3-літрову банку).

помідори — 1,5-2 кг;

часник — 2-3 зубчики часнику;

перець духмяний — 10 горошин;

лавровий лист — 3 шт;

гвоздика — 3 бутони;

цукор -– 6 ст. ложок;

сіль – 1 ст. ложка з гіркою;

оцет 9% — 70 мл.

Приготування.

Промити помідори та спеції, простерилізувати банки.

На дно банки викласти спеції, потім — помідори.

Двічі залити помідори окропом, даючи постояти 15-20 хвилин. Після першого разу воду злити, а після другого — використати її для маринаду.

Злити воду в каструлю, додайте сіль, цукор, дочекатися закипання. Додати оцет, довести до кипіння та залити помідори маринадом.

Закатати банки, перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: