У цього варення з яблук з апельсином безліч плюсів. По-перше, його абсолютно не складно готувати. По-друге, це прекрасний спосіб використання незрілих яблук.
Дуже часто осінні яблука опадають влітку ще зеленими. Їсти такі фрукти неможливо, а викинути шкода. Це яблучне варення з цедрою апельсина, корицею і гвоздикою відмінний вихід з такої ситуації. А загалом яблука підійдуть будь-якого сорту.
Нам знадобиться:
Як варити варення з яблук з цедрою апельсина, корицею і гвоздикою
Для початку, гарненько вимиємо й наріжемо яблука. Різати часточки можна як завгодно. Все одно варення вийде, практично, однорідним.
Складаємо яблучка в каструлю і засипаємо цукром. Треба врахувати, що 1 кілограм цукру береться в розрахунку на 1 кілограм не цілих, а вже нарізаних яблук.
В іншому випадку яблучне варення з цедрою апельсина вийде нудотно солодким.
Залишимо постояти хвилин на 30. За цей час яблука трохи пустять сік – ставимо на повільний вогонь. Чекаємо, поки розчиниться цукор, доводимо до кипіння, вимикаємо.
Через 2 години знову ставимо на вогонь, додаємо апельсинову цедру, паличку кориці (можна замінити на мелену, 1 ст. ложка) і гвоздику. Кип’ятимо, охолоджуємо і повторюємо процедуру втретє.
Після цього, дістаємо паличку кориці, намагаємося вибрати бутончики гвоздики і розливаємо наше варення по банкам і закриваємо.
Затишними зимовими вечорами дуже приємно випити чашечку гарячого чаю з цим смачним і ароматним варенням з яблук з апельсином і корицею.
Така заготовка на зиму готується просто і ідеально підходить не тільки до чаю, але і для яблучного штруделя і млинчиків.