Догори
Дати відгук

Солодка заготовка на зиму: рецепт яблучного варення з цедрою апельсина, корицею та гвоздикою

Прекрасний спосіб використання незрілих яблук

2 хв на прочитання09 Листопада 2023, 16:21
Солодка заготовка на зиму : рецепт яблучного варення Солодка заготовка на зиму : рецепт яблучного варення
Поділитись:

У цього варення з яблук з апельсином безліч плюсів. По-перше, його абсолютно не складно готувати. По-друге, це прекрасний спосіб використання незрілих яблук.

Дуже часто осінні яблука опадають влітку ще зеленими. Їсти такі фрукти неможливо, а викинути шкода. Це яблучне варення з цедрою апельсина, корицею і гвоздикою відмінний вихід з такої ситуації. А загалом яблука підійдуть будь-якого сорту.

Нам знадобиться:

  • 1 кг яблук;
  • 1 кг цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 5-6 гілочок гвоздики;
  • 100 гр цедри апельсина.

Як варити варення з яблук з цедрою апельсина, корицею і гвоздикою

Для початку, гарненько вимиємо й наріжемо яблука. Різати часточки можна як завгодно. Все одно варення вийде, практично, однорідним.

Складаємо яблучка в каструлю і засипаємо цукром. Треба врахувати, що 1 кілограм цукру береться в розрахунку на 1 кілограм не цілих, а вже нарізаних яблук.

В іншому випадку яблучне варення з цедрою апельсина вийде нудотно солодким.

Залишимо постояти хвилин на 30. За цей час яблука трохи пустять сік – ставимо на повільний вогонь. Чекаємо, поки розчиниться цукор, доводимо до кипіння, вимикаємо.

Через 2 години знову ставимо на вогонь, додаємо апельсинову цедру, паличку кориці (можна замінити на мелену, 1 ст. ложка) і гвоздику. Кип’ятимо, охолоджуємо і повторюємо процедуру втретє.

Після цього, дістаємо паличку кориці, намагаємося вибрати бутончики гвоздики і розливаємо наше варення по банкам і закриваємо.

Затишними зимовими вечорами дуже приємно випити чашечку гарячого чаю з цим смачним і ароматним варенням з яблук з апельсином і корицею.

Така заготовка на зиму готується просто і ідеально підходить не тільки до чаю, але і для яблучного штруделя і млинчиків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.