Солодка ковбаска з горішками — простий домашній рецепт.
Інгредієнти:
печиво «до чаю» - 500 г
вершкове масло — 200 г
какао — 3 столові ложки
молоко — 150 мл
цукор — 5 столових ложок
ванільний цукор — 1 пакетик
волоські горіхи — 300 г
цедра апельсина — 30 г
Приготування.
Поламати печиво на шматочки, і дрібні та великі. Додати в печиво горіхи й добре перемішати.
У каструлю насипати цукор, какао, ванільний цукор, налити молоко та додати вершкове масло. Поставити на вогонь та довести до кипіння, але не кип'ятити.
Остудити трохи шоколадну суміш, за бажанням натерти цедру апельсина (вона надає ковбасці дуже приємного аромату й пікантного смаку) та додати суміш.
Тепер у каструлю з шоколадною сумішшю поступово додавати печиво й горіхи та добре перемішуємо. Таким чином змішати всі інгредієнти та розмішати до однорідної маси.
На стіл покласти харчову плівку і викласти на неї шоколадно-горіхову суміш, поділити приблизно на 4-5 частин нашу суміш, сформувати ковбаску і добре замотати плівкою.
Покласти всі ковбаски в холодильник на 1,5 години. Потім дістати з холодильника, звільнити від плівки та нарізати невеликими кружальцями.
Шоколадна солодка ковбаска готова, її можна подавати до чаю. Смачного!
Також ми застерігали: не їжте це на сніданок, радить дієтолог.
Окрім того, ми писали про вишневий квас — приємне охолодження у спеку з користю для здоров’я.