Догори
Дати відгук

Смажені манники з начинкою з сиру та родзинок

Дуже важливо, щоб манна каша була густою й гарячою, інакше нічого не вийде.

2 хв на прочитання05 Листопада 2022, 07:31
Поділитись:

Один із небанальних способів приготувати манну кашу — посмажити манники з начинкою з сиру та родзинок. Сир для їх приготування краще брати жирний і вологий, щоб він добре тримав форму.

Інгредієнти:

крупа манна — 90 г;

молоко — 450 мл;

ванільний цукор — 10 г;

цукор — за смаком (плюс 1/2 ч. ложки для обмочування);

сіль — 1 дрібка для тіста та 1 дрібка для обмочування;

борошно — на підпил;

сир 10% — 180 г;

родзинки — 20 г;

ванільний цукор — 10 г;

яйце — 1 шт.;

олія;

масло вершкове — 10 г.

Приготування.

Для начинки змішати сир, родзинки (попередньо замочений в окропі й обсушені) та ванільний цукор. На смак можна додати ще й звичайний цукор. Перемішати до однорідності.

Яйце змішати з сіллю та цукром до однорідності.

Приготувати манну кашу.

У молоко додати ванільний цукор, звичайний цукор і сіль. Довести молоко до кипіння.

У кипляче молоко тонкою цівкою ввести манну крупу. Постійно перемішуючи, варити 3-4 хвилини до загусання. Накрити каструлю із кашею кришкою. Дуже важливо, щоб манна каша була густою й гарячою, інакше нічого не вийде.

Поверхню столу дуже рясно присипати борошном. Столову ложку змочити у холодній воді та викласти 1 ст. ложку манної каші на борошно.

Присипаючи борошном, швидко сформувати з манної каші невеликий коржик.

По центру коржика викласти сирну начинку.

Защипнути краї коржика та сформувати пиріжок у формі човника.

Все це робити потрібно, поки манна каша гаряча. Якщо каша охолоне, нічого вже не вийде. Тому працювати потрібно дуже швидко, а каструлю з манною кашею щоразу накривати кришкою, щоб каша не остигала.

Яєчну суміш перелити у зручну тарілку. Вмочити манники в яйце.

Обсмажити манники з сиром та родзинками на сковороді з олією до рум'яної скоринки з обох боків.

Готові манники викласти на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Поки манники ще теплі, змастити їх вершковим маслом та подати до столу.

Також ми розповідали про омлет із сиром, ковбасою та хлібом (у мікрохвильовій печі) — смакота за кілька хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Волинь відкрила світу 4 нові елементи нематеріальної спадщини
Волинь відкрила світу 4 нові елементи нематеріальної спадщини
2 хв на прочитаннягодина тому
Олександр Бірюков
Кабмін звільнив державного секретаря Мінагрополітики Олександра Бірюкова
1 хв на прочитання5 годин тому
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів — 15.10
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів - 15.10
1 хв на прочитанняВчора
Компенсація на малька риби: 30% відшкодування витрат для виробників. Прийом заявок до 1 листопада
В Україні стартував прийом заявок на компенсацію витрат для виробників рибопосадкового матеріалу
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день бавовни: від текстильної сировини до символу спротиву
3 хв на прочитання07 Жовтня 2025
Глобальний ринок зерна демонструє спад: пшениця й кукурудза падають у ціні
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Експорт кукурудзи та сої до Китаю: документи слід подати до 15 жовтня
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Попри ворожі обстріли українські аграрії зібрали понад 31,5 млн тонн зерна
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025