Гарбуз у консерві на зиму, що смакує майже як екзотичний манго, урізноманітнить ваші зимові дні яскравими фруктовими нотками. Така заготівля не лише проста у приготуванні, а й стане приємним сюрпризом для гостей — адже солодкий гарбуз у банці точно викличе асоціації з манго!
Інгредієнти (на 2,5 л):
гарбуз — 2 кг;
апельсин — 2 шт.;
лимон — ½ шт.;
лимонна кислота — 5 г;
цукор — 400 г.
Приготування.
Гарбуз очистити від усього зайвого, нарізати середнім кубиком і відразу відправити в посудину, де будуть змішуватися всі інгредієнти.
Апельсини нарізати кубиком. Один апельсин очистити, а другий нарізати разом зі шкіркою.
Половинку лимона, не очищаючи, нарізати кубиком і відправити в миску до гарбуза й апельсинів.
Додати цукор і лимонну кислоту.
Усе ретельно перемішати й залишити на 3 години.
Гарбуз дасть багато соку, який потрібно буде залити в банку. Рази 3-4 потрібно буде перемішати, поки все «настоюється».
Потім розкласти все по чистих банках і зверху рясно залити соком, що виділився.
Накрити банки кришками.
Вистелити на дно каструлі марлю чи рушник, поставити банки й залити водою по плечики. Поставити на вогонь і стерилізувати 30 хвилин після закипання.
Більше новин читайте на GreenPost.