Догори
Дати відгук

Смакота на зиму: маринований болгарський перець із часником

Для приготування можна використовувати навіть зіпсований перець, просто зрізавши пошкоджену ділянку.

2 хв на прочитання23 Вересня 2022, 07:32
Поділитись:

Для приготування маринованого болгарського перцю з часником за цим рецептом бажано брати м'ясистий перець. Можна використовувати навіть зіпсований перець — для цього просто потрібно зрізати пошкоджену ділянку.

Інгредієнти:

перець болгарський — 3 кг;

часник — 100 г;

цукор — 300 г;

сіль — 90 г (3 ст. л. з гіркою);

олія рослинна без запаху — 150 мл;

відвар (після варіння перцю) — 600 мл;

оцет 9 % — 300 мл.

Приготування.

Перець помити, очистити від насіння та плодоніжок, нарізати акуратними смужками.

Часник почистити. Для цього у головки зрізати хвостик і кореневу частину таким чином, щоб усі камери були розкриті. Тепер легко і просто розбирати головку на окремі зубчики. Скласти часник у посудину, залити звичайною холодною водою та залишити хвилин на 15. Після цього часник легко очисти, і лушпиння не прилипає до пальців, як це зазвичай буває.

Нарізати часник часточками або пелюстками.

Нарізаний перець опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини.

Перекласти перець за допомогою ополоника в емальовану посудину.

У підготовлений перець влити відвар від перцю.

Всипати сіль і цукор.

Додати олію та часник.

Акуратно, дбайливо все перемішати і відправити перець варитись у маринаді. Варити перець 6 хвилин після закипання маринаду. Періодично дуже акуратно помішувати, щоби перець прогрівся рівномірно і трохи осів.

Дуже важливо перець не переварити! Він має стати м'яким і пластичним, але при цьому не втратити форми.

За хвилину до готовності влити оцет, дати закипіти та зняти з вогню.

Швидко розкласти готовий перець по заздалегідь простерилізованих банках.

Закрутити, перевернути й закутати до повного остигання.

Маринований болгарський перець на зиму готовий.

Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 банки об'ємом 1 л і 3 банки об'ємом 0,5 л.

Також ми розповідали про салат «Юрча» з кабачків на зиму: усі просять рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost