Як ми готуємо окрошку? Нарізаємо салат олів'є і заправляємо квасом. Виходить, безперечно, смачно, але не дуже корисно і калорійно. Але якщо класичний рецепт окрошки трохи змінити, то можна прибрати частину калорій. Смак при цьому анітрохи не постраждає - вийде навіть краще.
Щоб скоротити кількість калорій:
Дієтологи не радять брати курку, якщо вона не домашня - якість магазинної залишає бажати кращого.
Квас викликає бродіння в шлунку, а в поєднанні з іншими продуктами може стати причиною здуття живота.
Ніколи не пробували? Виходить дуже цікавий смак. "Боїтеся" селери, не питання - залиште картоплю, але обов'язково зваріть її "в мундирі" або запечіть.
У жовтку, всупереч поширеній думці, немає ніякого холестерину.
Замість звичайної солі краще взяти морську.
Інгредієнти:
Наріжте і відваріть селеру. Відваріть, почистіть і наріжте кубиками яйця. Огірки і редис наріжте тонкою соломкою, м'ясо - середніми кубиками, зелень подрібніть. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте айраном. Поставте окрошку в холодильник, щоб вона охолола.