Ольга Шевченко2 хв на прочитання23 Серпня 2023, 12:20
Ніжний, розсипчастий і простий у приготуванні тертий пиріг може вважатися королем домашньої випічки. Адже для цього рецепту не потрібно витрачати багато продуктів і часу, і всього за півгодини на вашому столі «сидітиме» смачний десерт, який так і закликатиме вас випити з ним чаю.
РЕЦЕПТ ТЕРТОГО ПИРОГА З ВАРЕННЯМ
Що нам знадобиться:
- 2 яйця
- 250 г маргарину
- 200 г цукру
- 10 г розпушувача
- 4 склянки борошна
- дрібка солі
- 500 мл варення (вибирайте абрикосове, сливове або зі смородини)
- цукрова пудра — для присипки пирога
Як приготувати тертий пиріг:
- Маргарин викладіть заздалегідь із холодильника, щоб він був м’яким. Змішайте цукор, маргарин та сіль. Змішувати краще міксером, адже потрібно досягти однорідної консистенції, а вручну це буде нелегко.
- До суміші додати яйця та знову перетерти все міксером. Повинна вийти пишна світла маса.
- Борошно та розпушувач змішайте в окремому посуді. Просіюючи через сито, поступово борошно всипте масляну суміш і замісіть тісто.
- Тісто викладіть на посипану мукою поверхню і розділіть на дві нерівні частини — 1/3 і 2/3.
- Складіть тісто в пакети і найменшу частину відправте в морозилку. Більший шматок – у холодильник на годину.
- Дістаньте більший шматок тіста з холодильника і розкачайте. Шар тесту має бути товщиною не менше сантиметра.
- Форму змастіть невеликою кількістю вершкового масла|мастила| і викладіть на неї тісто, формуючи бортики висотою близько 5 сантиметрів.
- Тісто рясно змастіть улюбленим варенням. Найкраще використовувати з кислинкою — вишневе, абрикосове або смородинове.
- Другу частину тіста дістаньте з морозилки та натріть на великій тертці над пирогом. Терте тісто має покривати всю площу, але не дуже щільно, щоб було видно варення.
- Поставте випікати пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Перед подачею остудіть тертий пиріг і присипте цукровою пудрою.