Смачно, як у бабусі : рецепт ароматного тертого пирога нашвидкуруч

2 хв на прочитання23 Серпня 2023, 12:20

для цього рецепту не потрібно витрачати багато продуктів і часу.

Ніжний, розсипчастий і простий у приготуванні тертий пиріг може вважатися королем домашньої випічки. Адже для цього рецепту не потрібно витрачати багато продуктів і часу, і всього за півгодини на вашому столі «сидітиме» смачний десерт, який так і закликатиме вас випити з ним чаю.

РЕЦЕПТ ТЕРТОГО ПИРОГА З ВАРЕННЯМ

Що нам знадобиться:

Як приготувати тертий пиріг:

  1. Маргарин викладіть заздалегідь із холодильника, щоб він був м’яким. Змішайте цукор, маргарин та сіль. Змішувати краще міксером, адже потрібно досягти однорідної консистенції, а вручну це буде нелегко.
  2. До суміші додати яйця та знову перетерти все міксером. Повинна вийти пишна світла маса.
  3. Борошно та розпушувач змішайте в окремому посуді. Просіюючи через сито, поступово борошно всипте масляну суміш і замісіть тісто.
  4. Тісто викладіть на посипану мукою поверхню і розділіть на дві нерівні частини — 1/3 і 2/3.
  5. Складіть тісто в пакети і найменшу частину відправте в морозилку. Більший шматок – у холодильник на годину.
  6. Дістаньте більший шматок тіста з холодильника і розкачайте. Шар тесту має бути товщиною не менше сантиметра.
  7. Форму змастіть невеликою кількістю вершкового масла|мастила| і викладіть на неї тісто, формуючи бортики висотою близько 5 сантиметрів.
  8. Тісто рясно змастіть улюбленим варенням. Найкраще використовувати з кислинкою — вишневе, абрикосове або смородинове.
  9. Другу частину тіста дістаньте з морозилки та натріть на великій тертці над пирогом. Терте тісто має покривати всю площу, але не дуже щільно, щоб було видно варення.
  10. Поставте випікати пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Перед подачею остудіть тертий пиріг і присипте цукровою пудрою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: