Рецепт гострої заготовки на зиму, яка зробить ідеальним смак м’яса, риби, курочки, пельменів і взагалі будь-якої страви, дуже простий.
Інгредієнти:
свіжі помідори — 3 кг;
перці болгарські — 1 кг;
морква — 500 г;
гострий перець — 1 шт.;
часник — 6 зубків;
олія соняшникова — 200 мл;
перець чорний мелений — 1,5 ч. л.;
перець червоний мелений — 1,5 ч. л.;
сіль — 3,5 ст. л.
Приготування.
Спочатку слід підготувати овочі: вимити, очистити, видалити насіння та плодоніжки, зрізати пошкоджені місця.
Все скласти в блендер і прокрутити до отримання однорідної маси.
Суміш з овочів перелити в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Відразу додати олію, поперчити (чорним і червоним перцями), посолити.
Коли суміш почне кипіти, газ зменшити на мінімум і варити 30 хвилин.
Перемішувати час від часу.
Через півгодини розлити суміш у стерилізовані банки та закрутити кришками.
Зберігати в погребі або на нижній полиці холодильника.
Також ми розповідали про кабачки, мариновані з яблуками — дешевий і смачний рецепт.
Окрім того, ми писали про огірочки на зиму: просту, смачну й дешеву заготовку.