Догори
Дати відгук

Смачні продукти для зниження холестерину

Важливо замінити оброблені харчові продукти на свіжі та знизити споживання солі.

1 хв на прочитання11 Серпня 2023, 14:52
Поділитись:

Часто безсимптомний високий рівень холестерину може бути смертельним, оскільки він є однією з причин серйозних невідкладних станів, таких як серцеві напади та інсульти.

Клітковина

Вівсянка - відмінний спосіб розпочати день з багатьох причин. Вживання 70-грамової тарілки каші на день еквівалентно споживанню трьох грамів бета-глюкану (розчинної клітковини, що знижує рівень холестерину).

Іншими багатими джерелами розчинної клітковини є ячмінь (наприклад, перлова крупа), вівсяні висівки та цільнозернові продукти, такі як цільнозернові пластівці, хліб, коричневий рис та макарони з цільної пшениці, фрукти та овочі. Ви можете додавати в ранкову тарілку каші яблука, цитрусові, полуницю, чорнослив або сливи та перекушувати авокадо, баклажанами, морквою.

Горіхи та насіння

Якщо ви оберете несолоні, несолодкі сорти, 30 г горіхів на день стануть чудовим доповненням до вашого раціону.

Горіхи містять корисні ненасичені жири та розчинну клітковину. Це може допомогти знизити рівень холестерину до 7,5 відсотка.

Мигдаль, кешью, фундук, натуральний арахіс і фісташки - відмінний вибір, і по можливості їжте їх з неушкодженою шкіркою, оскільки це збільшує вміст поживних речовин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.