- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Смачні «квашені» в ароматній зелені та часнику помідори
Смачні «квашені» в ароматній зелені та часнику помідори
Господині готують відразу більше, тому що страва відмінно зберігається в холодильнику місяцями
Простий рецепт закуски або доповнення до картоплі, а куштувати страву можна вже через 2 дні після приготування.
Складові:
- помідори – 1000 г;
- часник – 70 г;
- петрушка, кріп, кінза – по 60 г;
- чорний перець – до смаку;
- сіль та цукор – по 15 г;
- гострий перець – ½ плода.
Покрокове приготування
1. Приготування страви починають із подрібнення кропу, кінзи, петрушки. Далі натирають часник та додають спеції. Гострий перець дрібно рубають. Таким чином зелень, часник, перець (чилі та чорний), сіль та цукор змішують.
2. Далі готують помідори: плоди надрізають, але не до кінця, формуючи глибоку «кишеньку». У нього максимально щільно накладають приготовлену суміш із зелені та спецій.
3. Помідори перекладають у глибоку ємність. За ними туди викладають залишки «зеленої» маси. Далі встановлюють гніт (2-3 кг) і залишають при кімнатній температурі на 2 дні.
4. За 48 годин закуска готова – можна подавати до столу. Якщо потрібно зберігати тривалий період, то помідори перекладають у скляну банку. Овочі заливають розсолом, який виділився за два дні лежання.
До слова, є 5 хитрощів, як виростити солодкі та соковиті дині.