Ольга Шевченко1 хв на прочитання04 Січня 2024, 13:34
Убагатьох смак сирних ватрушок асоціюється з дитинством, близькими та домашнім затишком. Якщо є бажання поностальгувати, та при цьому бажання возитися з дріжджовим тістом немає, пропонуємо приготувати ліниву "Ватрушку".
Інгредієнти:
- яйце — 5 шт.;
- цукор — 1 склянка;
- сметана — 1 склянка;
- сир — 550 г;
- борошно — 1 склянка;
- сода харчова — 0,5 ч. л.;
- масло вершкове — 50 г;
- манна крупа — 1 ст. л.;
- вишня в'ялена — 0,5 ст.
Спосіб приготування:
- Два яйця збити з половиною склянки цукру.
- Додати сметану, соду, борошно, розтоплене вершкове масло, перемішати.
- Для начинки змішати сир, манну крупу, 3 яйця та 0,5 склянки цукру.
- Тісто викласти у форму, попередньо застелену пергаментом.
- В центр тіста обережну влити сирну масу.
- Зверху викласти ягоди в'яленої вишні.
- Форму поставити у холодну духовку, виставивши температуру 180 градусів.
- Випікати близько 45 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.