- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Смачна класика: рецепт картопляних дерунів з м'ясом
Смачна класика: рецепт картопляних дерунів з м'ясом
Просте у приготуванні і дуже смачне блюдо деруни з м'ясом.
Незалежно від того на скільки багато різних видів їжі, ці картопляні млинці залишаються улюбленим ласощами мільйонів. У дерунів є ще одне дуже цікаве і загадкове назву – «Чаклуни», і дійсно, немов у казці, ці чудові ласі шматочки підкоряють своїм смаком і ароматом все більшу і більшу кількість їдців.
Інгредієнти для приготування дерунів з м'ясом:
Картопляна маса:
- Картопля – 1 кілограм
- Яйце куряче – 1 штука
- Борошно пшеничне просеянная – 2 столові ложки
- Сметана будь-якої жирності і марки – 2 столові ложки
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
М'ясна начинка:
- Фарш свинячий – 500 грам
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Вода чиста дистильована – 2 столові ложки
Загальні інгредієнти:
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне для смаження – 100 – 120 грам або скільки знадобиться
Приготування дерунів з м'ясом.
Крок 1: готуємо картопляну масу
Потрібну кількість картоплі і цибулі очистіть від шкірки, промийте під проточною водою від різного роду забруднень і натріть картоплю на дрібній терці прямо в глибоку миску. Потім відіжміть його чистими руками для того, щоб позбавиться від зайвого соку.
Цибулю розріжте ножем 2–3 половинки, покладіть в чашу блендера і подрібніть до кашоподібного стану. Розділіть отриману масу на 2 рівні частини, одну з них укладете в окрему глибоку миску, а другу частину додайте в миску з картоплею.
В чисту маленьку миску вбийте куряче яйце без шкаралупи і збийте його до білої піни за допомогою ручного блендера або віночка.
Потім влийте збиту масу в миску з подрібненими овочевими інгредієнтами. Додайте сметану, просіяне пшеничне борошно, за смаком сіль, чорний мелений перець і перемішайте загальну масу столовою ложкою до однорідності.
Крок 2: готуємо м'ясну масу
В глибоку миску з другою частиною подрібненого цибулі, додайте потрібну кількість свинячого фаршу, за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішайте м'ясну масу чистими руками до однорідності, потім введіть у неї 2 столові ложки води, для того щоб розрідити фарш і знову перемішайте інгредієнти столовою ложкою.
Крок 3: смажимо деруни з м'ясом
Увімкніть плиту на середню температуру і поставте на неї сковороду з 2–3 столовими ложками рослинного масла. На розігріту сковороду в чотирьох різних точках укладіть по 1 столовій ложці картопляної маси, злегка притисніть її, надаючи форму млинця.
Наберіть повну чайну ложку свинячого фаршу, умочіть руки у воді, укладіть фарш собі на долоню, сформуйте коржик з приблизною завтовшки до 0,5 см і покладіть її на один з дерунів, які знаходяться на сковороді.
Потім поверх м'ясних коржів укладіть по 1 столовій ложці картопляної маси і зажарте 1 сторону драніков до золотистої скоринки. На цей процес у вас піде приблизно 4 – 5 хвилин.
Після того як одна із сторін драніков придбає красивий золотисто – коричневий колір, дуже акуратно за допомогою кухонної лопатки переверніть їх на іншу сторону. Зменшіть температуру плити на маленький рівень, накрийте сковороду кришкою і смажте другу сторону драніков до золотистої скоринки і повної готовності. На цей процес у вас піде не менше 18 – 20 хвилин, залежно від товщини самих драніков, за цей час всі інгредієнти будуть готові. З допомогою кухонної лопатки укладіть деруни на велике плоске блюдо. Тим же способом приготуйте і всі інші деруни, в результаті у вас повинно вийти від 14 до 16 порцій.