Догори
Дати відгук

Смачна класика: рецепт картопляних дерунів з м'ясом

Просте у приготуванні і дуже смачне блюдо деруни з м'ясом.

3 хв на прочитання26 Листопада 2022, 15:12
Поділитись:

Незалежно від того на скільки багато різних видів їжі, ці картопляні млинці залишаються улюбленим ласощами мільйонів. У дерунів є ще одне дуже цікаве і загадкове назву – «Чаклуни», і дійсно, немов у казці, ці чудові ласі шматочки підкоряють своїм смаком і ароматом все більшу і більшу кількість їдців. 

Інгредієнти для приготування дерунів з м'ясом:

Картопляна маса:

  1. Картопля – 1 кілограм
  2. Яйце куряче – 1 штука
  3. Борошно пшеничне просеянная – 2 столові ложки
  4. Сметана будь-якої жирності і марки – 2 столові ложки
  5. Цибуля ріпчаста – 1 штука

М'ясна начинка:

  1. Фарш свинячий – 500 грам
  2. Цибуля ріпчаста – 1 штука
  3. Вода чиста дистильована – 2 столові ложки

Загальні інгредієнти:

  1. Сіль – за смаком
  2. Перець чорний мелений – за смаком
  3. Масло рослинне для смаження – 100 – 120 грам або скільки знадобиться

Приготування дерунів з м'ясом.

Крок 1: готуємо картопляну масу

Потрібну кількість картоплі і цибулі очистіть від шкірки, промийте під проточною водою від різного роду забруднень і натріть картоплю на дрібній терці прямо в глибоку миску. Потім відіжміть його чистими руками для того, щоб позбавиться від зайвого соку.

Цибулю розріжте ножем 2–3 половинки, покладіть в чашу блендера і подрібніть до кашоподібного стану. Розділіть отриману масу на 2 рівні частини, одну з них укладете в окрему глибоку миску, а другу частину додайте в миску з картоплею.

В чисту маленьку миску вбийте куряче яйце без шкаралупи і збийте його до білої піни за допомогою ручного блендера або віночка.

Потім влийте збиту масу в миску з подрібненими овочевими інгредієнтами. Додайте сметану, просіяне пшеничне борошно, за смаком сіль, чорний мелений перець і перемішайте загальну масу столовою ложкою до однорідності.


Крок 2: готуємо м'ясну масу

В глибоку миску з другою частиною подрібненого цибулі, додайте потрібну кількість свинячого фаршу, за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішайте м'ясну масу чистими руками до однорідності, потім введіть у неї 2 столові ложки води, для того щоб розрідити фарш і знову перемішайте інгредієнти столовою ложкою.


Крок 3: смажимо деруни з м'ясом

Увімкніть плиту на середню температуру і поставте на неї сковороду з 2–3 столовими ложками рослинного масла. На розігріту сковороду в чотирьох різних точках укладіть по 1 столовій ложці картопляної маси, злегка притисніть її, надаючи форму млинця.

Наберіть повну чайну ложку свинячого фаршу, умочіть руки у воді, укладіть фарш собі на долоню, сформуйте коржик з приблизною завтовшки до 0,5 см і покладіть її на один з дерунів, які знаходяться на сковороді.

Потім поверх м'ясних коржів укладіть по 1 столовій ложці картопляної маси і зажарте 1 сторону драніков до золотистої скоринки. На цей процес у вас піде приблизно 4 – 5 хвилин.
Після того як одна із сторін драніков придбає красивий золотисто – коричневий колір, дуже акуратно за допомогою кухонної лопатки переверніть їх на іншу сторону. Зменшіть температуру плити на маленький рівень, накрийте сковороду кришкою і смажте другу сторону драніков до золотистої скоринки і повної готовності. На цей процес у вас піде не менше 18 – 20 хвилин, залежно від товщини самих драніков, за цей час всі інгредієнти будуть готові. З допомогою кухонної лопатки укладіть деруни на велике плоске блюдо. Тим же способом приготуйте і всі інші деруни, в результаті у вас повинно вийти від 14 до 16 порцій.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Грошова допомога фермерам: як отримати дотацію на корів у 2025 році. Фото: Крамагросвіт
Аграрії можуть отримати 7 тисяч гривень дотації на кожну корову: стартує прийом заявок
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання10 годин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото згенеровано Ші
В Україні триває Національний тиждень безбар’єрності
1 хв на прочитання17 хвилин тому
Фото ілюстративне
Данія скасувала 40-річну заборону на ядерну енергетику
1 хв на прочитання48 хвилин тому
Фото: гірська ріка Тиса на Закарпатті
Тиса несе потужну паводкову хвилю висотою понад 2,5 метри
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне / natu.care
Масштабний збій у зв'язку: частина Іспанії залишилась без телефонів і Інтернету
1 хв на прочитання2 години тому
Українці зможуть враховувати стаж роботи за кордоном для отримання пенсії в Україні
1 хв на прочитання4 години тому
Річка на Одещині опинилася на межі екологічної катастрофи через забруднення
2 хв на прочитання4 години тому
Американський стартап випустив "метафон" – іграшку для боротьби з залежністю від смартфонів
2 хв на прочитання5 годин тому
Катастрофічне падіння популяції комах через спеку та втрату середовища існування - екокатастрофа
5 хв на прочитання6 годин тому