Варення зі слив із шоколадом — рецепт незвичайний, проте дуже смачний.
Інгредієнти:
стиглі сливи без кісточок — 500 г;
цукор — 250-350 г;
вода — 100 г;
гіркий шоколад — 50 г.
Приготування.
Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоби зробити консистенцію варення одноріднішою.
Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукор і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
Через зазначений час відправити до слив в сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками й закутати в рушники або плед. Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх до комори.
Також ми розповідали про консервовані баклажани з солодким перцем і помідорами.