Догори
Дати відгук

Консервовані баклажани з солодким перцем і помідорами

Для любителів гострого до овочів можна додати один маленький гострий перець.

1 хв на прочитання17 Вересня 2022, 07:42
Поділитись:

Приготувати консервовані баклажани з солодким перцем і помідорами на зиму доволі просто.

Інгредієнти на 4-5 літрових банок:

баклажани — 3 кг;

солодкий перець — 1,5 кг;

помідори — 1,5 кг;

часник — 100 г;

яблучний оцет 6 % — 100 мл;

олія — 50 мл;

цукор — 50 г;

сіль — 1 ст. л.

Приготування.

Вимити всі овочі. Для любителів гострого до овочів можна додати один маленький гострий перець.

Баклажани порізати смужками. Круто посолити і даємо вийти гіркоті (достатньо 30 хв).Тим часом солодкий перець почистити й порізати смужками.

Помідори, гіркий перець і часник пропустити через м’ясорубку.

Промити баклажани від солі та відкинути на друшляк, щоби стекла вода.

У каструлю скласти баклажани, додати помідори, часник і гострий перець, солодкий перець, сіль, цукор, олію. Довести до кипіння та варити 20 хв.

До цього моменту підготувати простерилізовані банки та кришки. В каструлю влити оцет. Перемішати. Розкласти овочі по банках і закрити кришками. Перевернути банки кришками донизу і дати охолонути. Зберігати у прохолодному темному місці.

Також ми розповідали про баклажанну ікру на зиму без оцту і без стерилізації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.