Догори
Дати відгук

Скорочують життя: 3 найшкідливіші ранкові звички

Неправильний сік на сніданок збільшує ризик розвитку діабету

2 хв на прочитання17 Грудня 2022, 06:50
Поділитись:

Коли справа стосується сніданку, люди діляться на два типи: ті, хто її любить, і ті, хто його пропускає. Лікарі не втомлюються повторювати, що сніданок важливий для здоров’я, оскільки саме він запускає організм у роботу після нічного відпочинку. Залежно від того, які продукти включає ранковий прийом їжі, можна підтримати здоров’я або, навпаки, нашкодити йому. У найгіршому кінці цього спектру – ранкові звички, які збільшують ризик розвитку хронічних захворювань, пов’язаних із передчасною смертю.

Пропуск сніданку впливає на метаболізм та здоров’я серця

Дослідження 2020 року, опубліковане в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, показало, що учасники, які віддавали перевагу ситному сніданку, спалювали майже вдвічі більше калорій протягом дня. Крім того, любителі сніданку мали нижчий рівень цукру в крові та інсуліну. Інший аргумент на користь сніданку: він скорочує ризик розвитку ожиріння, який здатний скоротити тривалість життя на 14 років, заявили в NIH.

Крім того, в ході дослідження 2019 року, опублікованого в журналі American College of Cardiology, було встановлено, що любителі пропускати сніданок мали на 87% більший ризик смерті, пов’язаної із серцево-судинними захворюваннями.

Вживання бекону збільшує ризик розвитку раку

Дослідження, опубліковане в International Journal of Epidemiology, показало, що вживання всього одного шматочка бекону (обробленого м’яса) на день (25 г) збільшує ризик розвитку колоректального раку на 20%. У п’ятирічному експерименті взяли участь майже півмільйона жителів Великобританії віком від 40 до 69 років. За даними Американського онкологічного товариства, 37% пацієнтів з колоректальним раком мають нижчі шанси прожити понад п’ять років після встановлення діагнозу.

Неправильний сік на сніданок збільшує ризик розвитку діабету

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Diabetes Care, збільшення споживання фруктових соків на півчашки або більше на день підвищує ризик розвитку діабету на 16%, що знаходиться в десятці основних причин ранньої смертності.

Вчені радять замінити сік на свіжі фрукти, що містять набагато більше клітковини.

Шанувальники грейпфрутового соку також повинні пам’ятати, що його не можна поєднувати з прийомом ліків, особливо для зниження холестерину або тиску.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: life.kyiv.ua
Київ у диму: після нічної атаки РФ різко погіршилась якість повітря
2 хв на прочитання38 хвилин тому
Прапор Євросоюзу та вітряки та сонячні панелі. Зображення створено ШІ
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання2 години тому
Лаборантка тримає кролика. Зображення згенероване ШІ
Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитання3 години тому
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання10 годин тому
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання10 годин тому
Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Житомирщині: уряд ліквідовує наслідки потужного вибуху
1 хв на прочитанняВчора