Догори
Дати відгук

Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю

Величезні порції м’яса можуть серйозно вдарити по здоров’ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі.

1 хв на прочитання02 Травня 2021, 06:46
Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю
Поділитись:

Наближається велика кількість вихідних, які більшість людей проводитимуть у колі родини і друзів, на природі чи на дачі. Зазвичай, травневі свята — це початок сезону барбекю та шашликів, які готуються у величезній кількості. 

Дієтолог Ганна Івашкевич розповіла, скільки шашлику рекомендується з’їдати за один раз, щоб не нашкодити здоров’ю. Про це   пише agronews.ua.

Спеціаліст зазначила, що найчастіше для приготування шашлику вибирають свинину, баранину і яловичину, але ці види м’яса більш жорсткі через велику кількість сполучних тканин.

Величезні порції м’яса можуть серйозно вдарити по здоров’ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі, викликати важкість у шлунку, метеоризм, нудоту та інші розлади шлунково-кишкового тракту.

Дієтолог рекомендує за раз з’їдати не більше 200-300 грамів шашлику, тоді удар по організму буде мінімальний. Навряд чи хтось зможе подужати один кілограм смаженого м’яса за один присід, але варто розуміти, що це буде згубним для здоров’я, тому краще навіть не пробувати.

Також фахівець рекомендує віддавати перевагу м’ясу молодих тварин з малою кількістю жирових вкраплень, тому що воно буде краще засвоюватися організмом і не викличе дискомфорту у шлунку. Хоча кількість з’їденого продукту залежить не тільки від його якості, але і від вашої фізичної активності, віку та навіть статі.

Нагадаємо, компанія створила унікальне молоко, яке можна зберігати відкритим дев’ять місяців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання10 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання12 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання18 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025