Догори
Дати відгук

Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю

Величезні порції м’яса можуть серйозно вдарити по здоров’ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі.

1 хв на прочитання02 Травня 2021, 06:46
Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю
Поділитись:

Наближається велика кількість вихідних, які більшість людей проводитимуть у колі родини і друзів, на природі чи на дачі. Зазвичай, травневі свята — це початок сезону барбекю та шашликів, які готуються у величезній кількості. 

Дієтолог Ганна Івашкевич розповіла, скільки шашлику рекомендується з’їдати за один раз, щоб не нашкодити здоров’ю. Про це   пише agronews.ua.

Спеціаліст зазначила, що найчастіше для приготування шашлику вибирають свинину, баранину і яловичину, але ці види м’яса більш жорсткі через велику кількість сполучних тканин.

Величезні порції м’яса можуть серйозно вдарити по здоров’ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі, викликати важкість у шлунку, метеоризм, нудоту та інші розлади шлунково-кишкового тракту.

Дієтолог рекомендує за раз з’їдати не більше 200-300 грамів шашлику, тоді удар по організму буде мінімальний. Навряд чи хтось зможе подужати один кілограм смаженого м’яса за один присід, але варто розуміти, що це буде згубним для здоров’я, тому краще навіть не пробувати.

Також фахівець рекомендує віддавати перевагу м’ясу молодих тварин з малою кількістю жирових вкраплень, тому що воно буде краще засвоюватися організмом і не викличе дискомфорту у шлунку. Хоча кількість з’їденого продукту залежить не тільки від його якості, але і від вашої фізичної активності, віку та навіть статі.

Нагадаємо, компанія створила унікальне молоко, яке можна зберігати відкритим дев’ять місяців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost