Догори
Дати відгук

Сільська хитрість, щоб молоко довго зберігалося і не скисало

Хитрість працює з будь-яким молоком – і магазинним, і фермерським.

1 хв на прочитання30 Липня 2022, 15:30
Поділитись:

Іноді молоко кілька днів чи тиждень може простояти у холодильнику без діла. Є ймовірність, що за цей час воно скисне. Щоб продовжити термін зберігання продукту, можна скористатися однією простою хитрістю, якою активно користуються на селі.

У чому хитрість

Для початку молоко слід прокип'ятити та остудити до кімнатної температури. Потім його переливають у скляну банку або глиняний горщик (якщо є).

Потім у молоко додають шматочок рафінованого цукру. Завдяки цьому продукт зберігатиметься довше. У цьому випадку цукор виступає як консервант.

Якщо є сумніви, що молоко може згорнутися під час кип'ятіння, то цукор можна додати у процесі термічної обробки. У такому разі молоко точно не згорнеться.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання5 хвилин тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання49 хвилин тому
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання7 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора