Швидко та смачно: рецепт окрошки , що сподобається кожному
У спекотний літній день окрошка є відмінним рішенням.
Серед величезної кількості перших страв варто виділити холодні супи, до яких можна зарахувати окрошку дуже відомий і популярний кулінарний шедевр російської кухні. Щодо рецепту, то нічого складного в приготуванні такої страви немає. Необхідно дрібно нарізати свіжі овочі, а потім залити їх холодною рідиною.
У традиційну окрошку в якості основи заливають квас, але в старовину, замість нього прекрасно використовували розсіл з-під капусти або огірків. На сьогоднішній день, деякі кухарі користуються навіть кислим молоком, йогуртом, кефіром, чайним грибом і мінеральною водою.
У спекотний літній день окрошка є відмінним рішенням для подачі на стіл блюдо є освіжаючим і дуже ситним.
Окрошка на воді зі сметаною
Ще один рецепт дозволяє приготувати окрошку, використовуючи в якості основи просту воду.
Необхідно подбати про наявність наступних продуктів:
- картоплі – 3 штуки;
- яєць курячих – 3 штуки;
- огірків середнього розміру – 2 штуки;
- редиски – 2 штуки (за бажанням);
- вареної ковбаси – 0,3 кг;
- шинки – 0,2 кг;
- зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля) – за смаком;
- води кип’яченої – 1,5 літра;
- сметани – 1 їдальні ложки;
- лимонної кислоти – 1/3 чайної ложки;
- солі – за смаком.
Поетапне приготування:
- Відварити яйця і картоплю в мундирі. Остудити і почистити.
- Нарізати на кубики невеликого розміру ковбасу з шинкою, картоплю і яйця.
- Нашаткувати зелень.
- Перекласти всі продукти в ємність відповідного розміру, посолити, додати сметану, лимонну кислоту, ретельно перемішати, залити водою і поставити в холодильник на 40 – 60 хвилин.
- При подачі до столу рекомендується додати сметану.