Догори
Дати відгук

Шулики, хрусткі коржі із маком – святковий рецепт від Клопотенка

Рецепт тіста простий.

2 хв на прочитання08 Січня 2023, 17:29
Поділитись:

Напевно ви їли різне печиво – з начинкою та без неї, чимось посипане, хрустке або м’яке. А як щодо випічки, яка занурюється… не у молоко, як ви могли подумати, а у маковий солоденький соус?

Звучить оригінально, але для наших прапрапоколінь таке печиво було традиційним і називалося шулики або ламанці. Готували його здебільшого на Маковія та на Яблучний Спас і робили пісний варіант, бо тоді починався піст. Хоча з часом ці коржики почали прикрашати буденні столи, а тісто стало щедрим – із додаванням яєць, вершкового масла, сметани чи кефіру. Приготуйте і ви ці хрусткі коржики та подайте з маковою мачанкою до теплих напоїв. Буде смачно і так по-українськи – з душею.

А ще більше про незвичайні та надзвичайні страви ви дізнаєтеся із чудового проєкту Фуд-гід Україною, який відновлює та зберігає пам’ять про нашу нематеріальну спадщину.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ КОРЖИКІВ З МАКОМ

Рецепт тіста простий. Не треба чекати, щоб воно підійшло чи довго замішувати. Просто змішайте всі інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Єдине, дайте йому трохи відпочити. Це взагалі робіть з будь-яким недріжджовим тістом. Для макового соусу ми використали цукор, але якщо у вас є мед, беріть його. І треба докласти трішки зусиль, щоб з сухого маку при перетиранні виділилося молочко, тому ідеально використати макітру чи ступку. Якщо немає нічого з переліченого, зробіть це у чаші блендера, але пильнуйте за тим, щоб часточки маку не перетворилися на однорідне пюре, нам це не потрібно. А якщо ви любите всіляку випічку, то пропонуємо приготувати й рулет з маком та вишнями, який зачаровує своєю м’якістю та смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost