Шоколадний кекс з арахісом — десерт, який готується дуже просто.
Інгредієнти:
цукор — 180 г;
вода — 250 мл;
лимонний сік — 2 столові ложки;
сіль — дрібка;
борошно — 200 г;
какао — 2 столові ложки;
шоколад темний — 80 г;
розпушувач — 10 г;
арахіс — 125 г;
рослинна олія — 60 мл.
Приготування.
З'єднати всі сухі інгредієнти та перемішати. В окремій посудині розвести цукор у теплій воді, додати лимонний сік та олію.
Змішати рідку та суху маси, всипавши борошно з какао, сіллю та розпушувачем у воду з цукром, олією та лимонним соком. Ретельно перемішати, щоб усунути навіть дрібні грудочки.
Натерти шоколад у тісто на дрібній тертці. Перемішати тісто.
Додати несолоний обсмажений арахіс. Перемішати масу.
Вилити тісто в жароміцну форму, змащену олією. Відправити в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до сухої дерев'яної шпажки.
Остудити кекс і витягти з форми для випічки.
Нарізати кекс на шматочки та подавати до столу. За бажанням можна присипати кекс цукровою пудрою. Смачного!
Також ми розповідали про шоколадний пудинг — смачний десерт, який готується лічені хвилини.