Шоколадно-банановий кекс – домашні ласощі, які сподобаються як дорослому, так і дитині. Така випічка готується досить легко.
Щоб зробити шоколадно-банановий кекс, вам знадобляться такі інгредієнти:
200 г борошна;
3 яйця;
2 банани;
150 г цукру;
3 ст. л. молока чи вершків;
120 г вершкового масла|мастила|;
80 г чорного шоколаду;
20 г какао-порошку;
2 ч. л. розпушувача;
дрібка солі.
Спочатку потрібно з'єднати розм'якшене вершкове масло із цукром. Збийте суміш міксером до пишноти. Додайте яйця - не все відразу, а по одному, продовжуючи збивати. Маса має стати однорідною і збільшитися приблизно втричі.
Тепер потрібно очистити банани і добре розім'яти виделкою фрукти. Розтопіть шоколад на водяній бані та охолодіть його. Додати молоко або вершки.
У масляно-яєчну суміш потрібно додати розім'яті банани та розтоплений шоколад. Збийте суміш міксером чи блендером.
Борошно слід просіяти з розпушувачем, сіллю, какао і частинами ввести в масу. Залишається збити тісто на низькій швидкості міксера.
Для випікання краще використовувати силіконову форму. Надішліть тісто в розігріту духовку. Шоколадно-банановий кекс випікається близько 45 хвилин за температури 180 градусів.
Готовий десерт потрібно охолодити та посипати цукровою пудрою. Смачного!