- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- Школярі винайшли спосіб фальшувати тести на COVID і прогулювати уроки
Школярі винайшли спосіб фальшувати тести на COVID і прогулювати уроки
Діти винайшли спосіб, як добитися хибно позитивного результату тесту на ковід
Юні винахідники досить швидко розібралися, яким чином можна обдурити експрес-тести та популяризують цей спосіб у соцмережах. Професор хімії з Університету Халла, що у Британії, пояснив, як фруктові соки та кола здатні змінити результати тесту і чи є спосіб відрізнити підроблений позитивний результат від справжнього.
Як ідеться в матеріалі bbc.com, науковець вважає, що можливо, напої містять компоненти, які антитіла розпізнають і зв'язуються з ними, як із вірусом. Адже сам тест базується на роботі антитіл, розміщених на наночастинках золота і які зв'язуються з вірусом.
«Коли ви робите тест, ви змішуєте зразок вашого біоматеріалу з рідким розчином, який забезпечує оптимальний рівень pH, і потім додаєте краплю розчину на смужку. Рідина просочує нітроцелюлозну смужку та вбирає наночастинки золота з антитілами. Якщо в рідині є вірус, він зв'язується з антитілами.
Далі на смужці напроти позначки «Т» (тест) ще більше антитіл, які також з'єднуються з вірусом. Але ці антитіла не можуть вільно рухатися — вони прилипають до нітроцелюлози.
Коли помічені золотом червоні антитіла проходить крізь цей другий набір антитіл, вони також чіпляють вірус.
Таким чином вірус зв'язується з обома наборами антитіл, залишаючи антитіла з наночастинками золота на смужці біля позначки «Т», що свідчить про позитивний результат», — пояснив професор.
За словами науковця тести реагують на безалкогольний напій внаслідок того, що вони дуже кислі. Лимонна кислота у помаранчевому соку, фосфорна — в колі та яблучна — в яблучному соку підвищують рН цих напоїв до 2,5–4.
До слова, Кабмін ввів нові правила в'їзду в Україну у зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу «Дельта».