Щитовидка: як вилікувати без лікарів
Від нормальної функції щитовидної залози залежать основні біологічні процеси в організмі — ріст і розвиток тканин
Щитовидна залоза — це непарна ендокринна залоза, розташована на шиї спереду гортані, Вона складається з двох часточок і виробляє йодовмісні тиреоїдні гормони, які відповідають за обмінні процеси в організмі, і, якщо їх бракує, починаються набряки, сонливість, млявість, порушення пам'яті. При повній відсутності тиреоїдних гормонів людина вмирає, інформують медичні джерела.
Від нормальної функції щитовидної залози залежать основні біологічні процеси в організмі — ріст і розвиток тканин.
Коли людина переживає важкий стрес, нервові центри, що керують щитовидною залозою, активізуються.
Орган зазнає потужного перенапруження. У відповідь в ньому посилюється виробництво гормонів. І стрімко, буквально за кілька годин, розвивається гіпертиреоз.
Цей стан проявляється частим серцебиттям, нервозністю, пітливістю, втратою ваги і випаданням волосся. Виявити його можна за аналізами крові на гормони ТТГ, Т4 вільний і Т3 вільний.
Разом з тим, щитовидна залоза здатна відновлюватися, а її тканини — оновлюватися.
Щоб запустити процес регенерації, треба усунути перенапруження органу. Для цього застосовується комплексний підхід.
При посиленому виробленні гормонів, частому пульсі і тривожності призначаються допоміжні засоби — тиреостатики. Але ці медикаменти лише зменшують утворення гормонів у щитовидній залозі, не впливаючи на основу хвороби — активізовані нервові центри. Тому одночасно із застосуванням ліків треба обов'язково лікувати саму недугу.
А саме — зменшувати перенапруження щитовидної залози з боку периферичної нервової системи. Ця тактика дозволяє уникнути операції.
Для перезапуску щитовидки слід комбінувати йодовану сіль з продуктами, багатими селеном, такими як:
бразильські горіхи;
насіння соняшнику;
риба (лосось, палтус, тріска, камбала);
морепродукти (креветки, устриці, мідії, гребінці та інші молюски);
м'ясо (яловичина, печінка, баранина, свинина);
птиця (курка, індичка);
яйця (до 3 на день);
гриби (печериці, гливи);
цільні злаки (зародки пшениці, ячмінь, бурий рис, овес);
овочі (артишоки, рукола, спаржа, авокадо, паростки квасолі, бурякова гичка, брокколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, селера, цибуля скорода, листова капуста, огірки);
фрукти (будь-які ягоди і лимони).
Виключіть з раціону такі продукти:
молочні продукти (хоча б на 20 днів);
цукор і підсолоджувачі;
зернові;
бобові;
пиво.