Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Що таке ITO-півонії та чому їх варто обрати для ландшафтного дизайну (ФОТО)

Що таке ITO-півонії та чому їх варто обрати для ландшафтного дизайну (ФОТО)

Також забарвлення квіток буває жовте, біле, червоне, фіолетове.

1 хв на прочитання17 Березня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

ITO-півонії, здатні додати неповторного шарму та краси вашому саду, стали популярним елементом у сучасному ландшафтному дизайні. Ці рослини, невимогливі в догляді, стануть чудовим доповненням для вашого саду, прикрашаючи його своєю вродою та колоритом. Про особливості цих квітів розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Свою назву ІТО-півонії отримали на честь відомого японського науковця та селекціонера Тоїчі Іто, який у середині минулого століття активно займався селекцією садових півоній. У той час багато садівників мріяли створити великоквіткові сорти трав'янистих півоній із жовтими квітами.

Тоїчі Іто вирішив досягти цієї мети шляхом перенесення якостей жовтоквіткових деревовидних півоній на трав'янисті. Селекціонером було проведено понад 1200 схрещувань трав'янистих і деревовидних форм півоній, внаслідок чого було отримано кілька рослин із бажаним жовтим забарвленням квітки.

Фото 1/5

Отже, ITO-півонії — це гібрид трав'янистих і деревовидних півоній. Саме завдяки створенню таких гібридів світ дізнався про жовті півонії. Також забарвлення квіток буває біле, червоне, фіолетове. Вони цвітуть рясно, яскраво, і квіти доволі великі. Крім того, мають прекрасний аромат, а листя зберігає свою декоративність до зими.

Висаджують ITO-півонії як навесні, так і восени. Навесні висадку проводять після того, як минуть заморозки, а восени за місяць до їх настання. До перших морозів кущі вже повинні прижитися. Укривати на зиму такі півонії не потрібно, вони добре зимують в наших кліматичних умовах. У догляді ITO-півонії невимогливі, зацвітають на 2-3 рік після посадки, залежно від сорту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.