Догори
Дати відгук

Що таке гігрома і як собі допомогти

Гігрома – це невелика малорухлива доброякісна пухлина

1 хв на прочитання13 Квітня 2023, 19:45
Поділитись:

У групі ризику перебувають ті, чия робота пов'язана з одноманітними рухами пальців або кистей, наприклад, друкарки, скрипалі, масажисти, швачки, вишивальниці.

Гігрома – це невелика малорухлива доброякісна пухлина, яка не несе жодної загрози здоров’ю, але завдає чимало незручностей.

З’являється гігрома без видимих причин, і лікарі вважають, що це може ставатися через надмірне навантаження на суглоби або через травми.

Виникає вона зазвичай на кисті, лікті, коліні або ступні. Іноді шкіра на цьому місці починає червоніти і лущитися.

У групі ризику перебувають ті, чия робота пов’язана з одноманітними рухами пальців або кистей, наприклад, друкарки, скрипалі, масажисти, швачки, вишивальниці.

Розростаючись, гігрома може викликати тупий ниючий біль через тиск на кровоносні судини та нервові закінчення. Темпи зростання пухлини можуть бути різними: іноді вона «завмирає» на кілька років, а іноді стрімко збільшується усього за кілька днів.

Як лікувати?

Якщо гігрома невелика і лікар дозволить, можна спробувати народні засоби. Застосовувати їх зовнішньо слід дуже акуратно: якщо пошкодити гігрому, її вміст може потрапити у навколишню тканину і викликати запалення.

Допомагає білокачанна капуста

  • Пропустіть через м’ясорубку листя білокачанної капусти.
  • Відіжміть сік через марлю.
  • Приймайте його всередину двічі на день перед їдою по 0,5 склянки. Курс – 1 місяць.

Одночасно з цим до гігроми на кілька годин можна прикладати капустяний лист, змащений натуральним медом, і укутувати теплою тканиною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.