Догори
Дати відгук

Що робити, якщо ви переперчили страву

Як нейтралізувати перець?

2 хв на прочитання19 Березня 2023, 19:48
Поділитись:

Якщо ви випадково перестаралися з червоним перцем, то страва може бути зіпсована. Її неможливо буде їсти через зайву гостроту. Проте ситуацію можна виправити. «Шефмаркет» розповідає про кілька варіантів, як нейтралізувати перець і врятувати страву.

Додайте більше інгредієнтів у страву, щоб розбавити прянощі

Найпростіший спосіб пом'якшити гостроту перцю — додати кілька нових інгредієнтів або нарізати більше продуктів, які вже є у страві. Якщо це суп або тушковане м'ясо, спробуйте підлити трохи рідини.

Використовуйте молочні продукти

Вони чудово справляються з пряністю і можуть додати приємний охолоджувальний ефект. Ви можете вибрати між молоком, сметаною чи навіть ложкою простого йогурту без добавок на кожну порцію, але є одне важливе доповнення. Обережно додавайте молочні продукти у процесі готування. За високої температури молоко може згорнутися. Краще вибрати його рослинні замінники (соєве, кокосове). Вони теж надають стравам вершкового смаку і добре поєднуються з іншими східними спеціями.

Візьміть кислоту

Цей спосіб прийшов нам на допомогу з тайської кухні, яка використовує багато перцю чилі. Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим.

Додайте цукор

Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати пряність. Тут слід бути обережним, оскільки смак здатний зіпсуватися і замість звичайної страви ви отримаєте десерт.

Подавайте її з крупами, хлібом чи картоплею

Рис, гречка, булгур, макарони, хрумкий хліб чи картопля — чудові варіанти. Їхнє додавання допомагає зменшити смак спеції. Але якщо картопля не є відповідним інгредієнтом для вашої страви, її можна повністю покласти в сковороду чи каструлю, а потім просто прибрати.

Використовуйте трохи олії

Наприклад, лазанья, спагеті й інші італійські страви добре поєднуються з оливковою олією. Деякі інші види страв також не зіпсуються, якщо додати кілька крапель, але навіть вони будуть дуже ефективні і допоможуть нейтралізувати перець.

Незалежно від того, який метод ви вирішите вибрати, щоб урятувати свою страву від додавання великої кількості перцю, найголовніше — повільно додавати невелику кількість вибраного інгредієнта та дегустувати страву після кожного додавання.

Також ми розповідали про 5 ідеальних страв на сніданок: рекомендує ендокринолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Профспілка працівників освіти і науки України
Всесвітній день мозку: як «хакнути систему», привчивши мозок виробляти гормони щастя
4 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Королева ґрунтопокровних троянд — The Fairy
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп на понеділок, 22 липня
Фінансові справи потребують особливої уваги: гороскоп на понеділок, 22 липня
2 хв на прочитанняВчора
У Синевирі розпочався збір екочаїв
У Нацпарку «Синевир» розпочався збір екочаїв
2 хв на прочитанняВчора
Суд повернув у державну власність пам’ятку архітектури національного значення «Покровська церква»
1 хв на прочитанняВчора
Закінчується прийом заяв на освітньо-професійну програму “Протезування-ортезування”- цьогорічні вступники стануть першими студентами
2 хв на прочитанняВчора
Комітет з питань здоров'я нації підтримав законопроект, який посилює контроль за обігом БАДів
1 хв на прочитанняВчора
Підвищення акцизу на пальне дасть цього року щомісяця 2,7 млрд грн - Гетьманцев
2 хв на прочитанняВчора