Догори
Дати відгук

Що робити, якщо ви переперчили страву

Як нейтралізувати перець?

2 хв на прочитання19 Березня 2023, 19:48
Поділитись:

Якщо ви випадково перестаралися з червоним перцем, то страва може бути зіпсована. Її неможливо буде їсти через зайву гостроту. Проте ситуацію можна виправити. «Шефмаркет» розповідає про кілька варіантів, як нейтралізувати перець і врятувати страву.

Додайте більше інгредієнтів у страву, щоб розбавити прянощі

Найпростіший спосіб пом'якшити гостроту перцю — додати кілька нових інгредієнтів або нарізати більше продуктів, які вже є у страві. Якщо це суп або тушковане м'ясо, спробуйте підлити трохи рідини.

Використовуйте молочні продукти

Вони чудово справляються з пряністю і можуть додати приємний охолоджувальний ефект. Ви можете вибрати між молоком, сметаною чи навіть ложкою простого йогурту без добавок на кожну порцію, але є одне важливе доповнення. Обережно додавайте молочні продукти у процесі готування. За високої температури молоко може згорнутися. Краще вибрати його рослинні замінники (соєве, кокосове). Вони теж надають стравам вершкового смаку і добре поєднуються з іншими східними спеціями.

Візьміть кислоту

Цей спосіб прийшов нам на допомогу з тайської кухні, яка використовує багато перцю чилі. Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим.

Додайте цукор

Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати пряність. Тут слід бути обережним, оскільки смак здатний зіпсуватися і замість звичайної страви ви отримаєте десерт.

Подавайте її з крупами, хлібом чи картоплею

Рис, гречка, булгур, макарони, хрумкий хліб чи картопля — чудові варіанти. Їхнє додавання допомагає зменшити смак спеції. Але якщо картопля не є відповідним інгредієнтом для вашої страви, її можна повністю покласти в сковороду чи каструлю, а потім просто прибрати.

Використовуйте трохи олії

Наприклад, лазанья, спагеті й інші італійські страви добре поєднуються з оливковою олією. Деякі інші види страв також не зіпсуються, якщо додати кілька крапель, але навіть вони будуть дуже ефективні і допоможуть нейтралізувати перець.

Незалежно від того, який метод ви вирішите вибрати, щоб урятувати свою страву від додавання великої кількості перцю, найголовніше — повільно додавати невелику кількість вибраного інгредієнта та дегустувати страву після кожного додавання.

Також ми розповідали про 5 ідеальних страв на сніданок: рекомендує ендокринолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
"Укренерго" очікує, що аварійні відключення триватимуть ще тиждень, а в деяких регіонах — довше
1 хв на прочитання38 хвилин тому
Фото ілюстративне
Суд зобов'язав «Ліси України» сплатити понад 10 млн грн за незаконну вирубку ялин на Закарпатті
1 хв на прочитання2 години тому
Екологічні збитки заповідного фонду Херсонщини сягнули 782 млрд грн через війну
Екологічні збитки заповідного фонду Херсонщини перевищили 782 мільярди
1 хв на прочитання3 години тому
Всесвітній день поширення інформації про алергію — як розпізнати, попередити та жити без страху
Алергія — не вирок, а виклик: чому важливо знати більше про невидиму епідемію
3 хв на прочитання4 години тому
Сьогодні у медичній сфері святкують дні реанімації серця, анестезіолога та хребта
2 хв на прочитання6 годин тому
Під Одесою стався масштабний зсув ґрунту: у небезпеці десятки будинків (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Священник із Тернопільщини розробив мобільний додаток «Моя Сповідь»
1 хв на прочитанняВчора
Понад 300 перевірок і мільйонні штрафи: як Держпродспоживслужба контролює тарифи
1 хв на прочитанняВчора