Догори
Дати відгук

Що можна пити до, а що — після їжі?

Натщесерце можна пити тільки воду.

2 хв на прочитання28 Травня 2021, 06:50
Що можна пити до, а що — після їжі? Що можна пити до, а що — після їжі?
Поділитись:

Лікарі давно говорять, що кожен новий день потрібно починати зі склянки рідини. І краще, якщо це буде звичайна вода без газу кімнатної температури. Однак багато хто вважає, що може коригувати ці рекомендації відповідно до своїх смакових переваг і звичок. І для них новий день починається не тільки зі склянки води, а з чашки кави, смузі та звичайного молока.
Які ж із цих напоїв справді корисні, а які краще пити після обіду? Про це докладно розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.
За словами експерта, краще не проявляти «самодіяльності», коли йдеться про здоров'я. І якщо лікарі рекомендували пити воду, то саме її і слід пити вранці.
Які напої вранці протипоказані?

Як стверджує Гінзбург, будь-які напої пити вранці натщесерце слід тільки після консультації з терапевтом або лікарем (за наявності серйозних захворювань). Справа в тім, що деякі з них можуть погіршити ситуацію. Наприклад, одні рідини здатні подразнювати шлунок, а інші — провокують різкий підйом рівня цукру у крові.
До числа таких небезпечних вранці напоїв дієтолог відніс кисломолочні. Наприклад, кефір. Його краще пити після того, як поїли. Інакше під впливом кислот, стінки шлунка почнуть подразнюватися і в результаті людина зазнає чимало неприємних хвилин, коли живіт буде сильно боліти.
Під заборону також потрапили і соки. Особливо свіжовичавлені.
У будь-яких соках, навіть овочевих, міститься цукор. Навіть якщо травна система працює чудово, напої, до складу яких входить ця речовина, можуть спровокувати різкий стрибок цукру в крові, — розповів медик.
Що можна пити вранці крім води?

Натщесерце можна пити тільки воду. За умови, що шлунок здоровий, можна пити зелений чай із молоком, іноді допускається кава з молоком, — заявив Гінзбург.

Джерела: zdorovia.com.ua,  eventukraine.com. 

Нагадаємо, вчені розповіли, скільки можна працювати в день, щоб не нашкодити здоров’ю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost