Догори
Дати відгук

Ще більше користі: малосольні огірки на мінеральній воді

Перед вами проста покрокова інструкція з приготування найзапашніших, хрустких і пряних малосольних огірків на мінеральній воді

2 хв на прочитання26 Серпня 2022, 14:00
Поділитись:

Розсіл схожий на тонік, тож ви можете пити його для бадьорості та зміцнення імунітету.

На відміну від консервованих на водяній бані солінь, приготованих із оцтом, огірки ферментуються в розсолі з мінеральної води. Завдяки цьому способу природні ферменти та корисні вітаміни залишаються, а ось коли ви заливаєте огірки розчином оцту, ви вбиваєте всі організми, які можуть призвести до псування солоних огірків при зберіганні при кімнатній температурі. У тому числі й корисні.

Наповнені корисними для здоров’я пробіотиками, що зміцнюють кишківник і підвищують імунітет, ці хрусткі огірочки ідеальні, як низькокалорійна закуска.

Інгредієнти:

Огірок 2кг

Часник, зубчики 8шт

Перець чорний, горошок 8шт

Пучок кропу 1шт

Вода мінеральна газована 2 л

Сіль 60 г

 

Крок 1/2

Невеликі огірки і кріп добре помийте. Часник очистьте і наріжте пластинками. На дно простерилізованих банок розкладіть половину кропу та половину часнику. Зверху щільно викладіть огірки до половини банки. Потім покладіть решту кропу і часнику, далі укладайте огірки до верху.

Малосольні огірки на мінеральній воді найкраще смакують з молодою картоплею. Також використовуються в салатах.

Крок 2/2

Змішайте мінеральну воду із сіллю до повного розчинення солі і залийте нею огірки в банках. Накрийте кришками і поставте в холодне місце на 24 години.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.