Шашлики з курки та гарбуза — осінній рецепт у духовці

2 хв на прочитання16 Вересня 2024, 07:22
Фото: «Їжа легко»

Підходить для осіннього обіду чи вечері, коли хочеться чогось теплого та смачного, не виходячи на природу.

Шашлик із курки та гарбуза в духовці готується дуже легко. Цей простий, але смачний рецепт ідеально підходить для осіннього обіду чи вечері, коли вам хочеться чогось теплого і смачного, без необхідності виходити на природу.

Філе курки краще вибрати свіже, охолоджене. Гарбуз можна використовувати будь-якого сорту, а спеції та прянощі підібрати на свій смак.

Інгредієнти:

гарбуз — 400 г;

куряче філе — 350 г;

олія рослинна без запаху — 30 мл;

соєвий соус — 20 мл;

мед — 15 г;

орегано сушений — 2 г;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку.

Приготування.

У глибокій мисці з'єднати соєвий соус, мед і олію. Перемішати маринад.

Додати сушений орегано, мелений чорний перець (дрібка) і сіль (1/2 ч. ложки), знову перемішати. Сіль можна не додавати, оскільки соєвий соус уже солоний, орієнтуйтеся на свій смак.

Куряче філе вимити. За потреби обрізати зайвий жир. Нарізати філе невеликими шматочками й відправити в маринад.

Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіннєву частину з волокнами. Ополоснути й обсушити паперовим рушником. Нарізати гарбуз невеликими шматочками, додати до м'яса птиці.

Всі інгредієнти перемішати та залишити маринуватися на 30 хвилин, можна і довше - у холодильнику.

Дерев'яні шпажки залити холодною водою, завдяки чому вони не підгорятимуть у духовці.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °C.

Нанизати шматочки маринованого гарбуза та філе, чергуючи, на дерев'яні шпажки. Заготовки можна викласти на змащене олією деко. Можна застелити фольгою прямокутну форму для запікання, а шпажки з куркою та гарбузом помістити над формою, на борти.

Поставити в розігріту духовку, запікати шашлики при температурі 180 °C 30-40 хвилин (час запікання залежить від потужності духовки — орієнтуйтесь на свою техніку).

Шашлики з курки та гарбуза (в духовці) готові — й не обов'язково йти на природу.

Подавати осінній шашлик потрібно відразу до столу — можна самостійно з соусом або доповнивши будь-яким гарніром, свіжими чи маринованими овочами.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: