«Шарлотка» — святковий салат із яєчними млинцями

1 хв на прочитання03 Грудня 2022, 00:36

Перед подачею на стіл страву потрібно прикрасити майонезом, зеленим горошком і зеленню.

«Шарлотка» — це назва не лише популярного простого пирога з яблуками, а й оригінального святкового салату з яєчними млинцями.

Інгредієнти:

картопля відварена — 300 г;

горошок зелений консервований — 200 г;

м'ясо копчене — 150 г;

майонез — 150 г;

яйця — 4 шт.;

цибуля ріпчаста — 50-60 г;

борошно — 1 ст. л.;

олія — 1 ст. л.;

петрушка — 5 гілочок;

сода — 1 дрібка;

сіль — за смаком

Приготування.

Яйця з'єднати з 1 чайною ложкою майонезу, додати дрібку солі, соди, борошно.

Все ретельно перемішати.

З приготовленого тіста на олії спекти два млинці.

Дати млинцям охолонути.

Змастити млинці для салату майонезом, згорнути рулетиком.

Нарізати кружальцями завтовшки 5-8 мм.

Цибулю дрібно нарізати.

Залити окропом на 5 хвилин.

Потім злити воду і відтиснути цибулю.

Картоплю нарізати дрібними кубиками.

Картоплю з'єднати з цибулею.

Додати 2-3 столові ложки майонезу та ретельно перемішати.

Копчене м'ясо нарізати кубиками.

М'ясо з'єднати з горошком, 2-3 столові ложки майонезу та ретельно перемішати.

Глибокий круглий салатник застелити харчовою плівкою, рівномірно розмістити по всій поверхні рулетики з млинців.

Зверху рулетів викласти половину картопляної маси, потім розподілити м'ясну масу.

Закрити картоплею, що залишилася.

Краї плівки з'єднати та помістити яєчний салат у холодильник на 2-3 години.

Перед подачею на стіл салат із яєчними млинцями перевернути на сервірувальну таріль млинцями вгору, зняти плівку, прикрасити майонезом, зеленим горошком і зеленню.

Також ми розповідали про сирне печиво-рулет «Ругелах»: оригінальний десерт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: