Шакшука, або яєчня по-арабськи — це страва з яєць, посмажених у соусі з помідорів, перцю чилі та цибулі. Приготування цієї страви дуже просте й не вимагає багато часу.
Інгредієнти:
яйця — 4 шт.;
помідор — 5 шт.;
цибуля — 1 шт.;
часник — 5 зубчиків;
перець солодкий — 2 шт.;
томатна паста — 3 ст. л.;
ковбаски чи м'ясо — за смаком
спеції (сіль, перець, паприка, зіра, коріандр) — за смаком;
зелень — за смаком.
Приготування.
Нарізати овочі крупно.
Обсмажити спочатку цибулю і часник разом із зірою та коріандром.
Додати перець, обсмажити ще кілька хвилин і додати помідори. Через 3-5 хвилин додати томатну пасту, ковбаски, спеції, що залишились, і трохи зелені.
Додати яйця, накрити кришкою і залишити на повільному вогні на 10 хвилин.
Посипати свіжою зеленню.
Смачного!
Також ми розповідали про смачний сніданок за 5 хвилин — ідеальний рецепт із трьох інгредієнтів.