Догори
Дати відгук

Секрет у лушпайках: відомий кухар розкрив ідеальний спосіб приготування картопляного пюре

Картопляне пюре популярне у багатьох країнах, і попри свою простоту ця страва має свої секрети приготування.

1 хв на прочитання02 Травня 2022, 22:23
Поділитись:

Картопляне пюре — смачна та поживна страва, але новий рецепт його приготування, яким ділиться Headinsider, може вас здивувати.

Кухар із Австралії вразив своїх підписників несподіваним способом приготування картопляного пюре. У Роба Ніксона власний відеоканал, на якому він ділиться з усіма охочими новими рецептами та кулінарними секретами.

Майстер вирішив розповісти про те, як приготувати пюре смачніше, ніж зазвичай. Починає він із того, що ставить на вогонь каструлю із солоною водою. Поки вода закипає, Ніксон чистить картоплю, але не викидає лушпайки. Вони знадобляться пізніше.

Картоплю слід розрізати на дві частини та варити протягом 15 хвилин. Потім воду зливають, мнуть за допомогою преса та додають у пюре сіль, масло, білий перець.

Але основне у цьому способі — підготовка молока. Його кухар рекомендує налити в каструлю, покласти всередину картопляні лушпайки, що залишилися, і поставити на плиту. Ніксон запевняє, що за кілька хвилин, протягом яких потрібно гріти молоко, воно просочиться картопляним смаком. А це зробить страву ще смачнішою та ароматнішою. Молоко залишиться лише відфільтрувати й додати до картоплі.

Також ми розповідали про п’ять лайфхаків, щоби зварити картоплю вдвічі швидше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання10 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення створене ШІ
Сатурн в Овні: що зміниться у вашому житті – пояснює астролог
4 хв на прочитання41 хвилину тому
Зруйнований Донбас. Фото з соцмереж
Донбас без відновлення: окупаційна влада хоче перетворити зруйновані міста на туристичний атракціон
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Майже «Автостопом по галактиці»: життя на Землі працює як квантовий комп’ютер і вже здійснило 10⁶⁰ логічних операцій
4 хв на прочитання2 години тому
Енергетичний прорив Туреччини: знайдене нове родовище газу. Фото: АА
Туреччина знайшла нове велике родовище газу в Чорному морі
1 хв на прочитання5 годин тому
Десятки населених пунктів залишилися без медичної допомоги: мобільні клініки допомагають жителям прифронтових сіл
2 хв на прочитання5 годин тому
19 травня Україна відзначає День сімейної медицини
1 хв на прочитання6 годин тому
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання8 годин тому
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання10 годин тому