- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- П’ять лайфхаків, щоби зварити картоплю вдвічі швидше
П’ять лайфхаків, щоби зварити картоплю вдвічі швидше
Але важливо не перестаратися, щоб картопля не розварилася.
На кухні кожна хвилина на рахунку. Як швидко зварити картоплю, щоб вона не втратила смакових властивостей і користі? «Рамблер» ділиться секретами господарок.
Додати сіль
Підсолена вода закипить набагато швидше за прісну. Додайте в підігріту воду ½ столової ложки солі на 1 л води. Не бійтеся пересолити: картопля візьме стільки солі, скільки потрібно.
Додати масло
У цьому способі картоплі допомагає зваритися масляна пінка. Залийте бульби окропом і поставте на вогонь. Коли вода почне знову кипіти, посоліть та додайте 1 столову ложку масла: щільна текстура обволікає бульби та допомагає їм швидше приготуватися.
Залити окропом
Воді не потрібно буде довго закипати, а картопля не втратить ні смаку, ні користі.
Зварити в мікрохвильовій печі
Якщо картопля вам потрібна просто зараз, чекати, поки закипить вода, занадто довго. Вимийте картоплю середнього розміру й обваляйте в олії. Зрізати шкірку необов'язково. Проткніть бульби зубочистками, щоб картопля стояла на них, як на ніжках. Поставте бульби на тарілку, налийте трохи води на низ і поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин на повну потужність.
Розрізати на частини
Дрібну молоду картоплю можна варити як є, а ось великі бульби краще розрізати на 2-3 частини. Не варто робити шматочки надто дрібними: вони можуть розваритися.
Також ми розповідали, на якій олії категорично не можна смажити.