Догори
Дати відгук

П’ять лайфхаків, щоби зварити картоплю вдвічі швидше

Але важливо не перестаратися, щоб картопля не розварилася.

1 хв на прочитання29 Квітня 2022, 21:03
Поділитись:

На кухні кожна хвилина на рахунку. Як швидко зварити картоплю, щоб вона не втратила смакових властивостей і користі? «Рамблер» ділиться секретами господарок.

Додати сіль

Підсолена вода закипить набагато швидше за прісну. Додайте в підігріту воду ½ столової ложки солі на 1 л води. Не бійтеся пересолити: картопля візьме стільки солі, скільки потрібно.

Додати масло

У цьому способі картоплі допомагає зваритися масляна пінка. Залийте бульби окропом і поставте на вогонь. Коли вода почне знову кипіти, посоліть та додайте 1 столову ложку масла: щільна текстура обволікає бульби та допомагає їм швидше приготуватися.

Залити окропом

Воді не потрібно буде довго закипати, а картопля не втратить ні смаку, ні користі.

Зварити в мікрохвильовій печі

Якщо картопля вам потрібна просто зараз, чекати, поки закипить вода, занадто довго. Вимийте картоплю середнього розміру й обваляйте в олії. Зрізати шкірку необов'язково. Проткніть бульби зубочистками, щоб картопля стояла на них, як на ніжках. Поставте бульби на тарілку, налийте трохи води на низ і поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин на повну потужність.

Розрізати на частини

Дрібну молоду картоплю можна варити як є, а ось великі бульби краще розрізати на 2-3 частини. Не варто робити шматочки надто дрібними: вони можуть розваритися.

Також ми розповідали, на якій олії категорично не можна смажити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.