Салат «Юрча» з кабачків на зиму: усі просять рецепт

1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 22:33

Якщо дотримуватися технології, салат зберігатиметься хоч два роки.

У цій казахській закусці на зиму замість кабачків можна використовувати баклажани або брати їх у однакових пропорціях із кабачками.

Інгредієнти (вихід 4-4,5 л):

кабачки — 3 кг;

солодкий перець — 1 кг;

стиглі помідори — 1 кг

петрушка — 200 г;

часник — 2-3 головки;

сіль — 80 г;

цукор — 200 г;

олія — 350 г;

оцет — 100 г;

чорний перець — 6-10 горошин.

Приготування.

Підготувати продукти: кабачки нарізати кубиками (2-3 см), болгарський перець — шматочками (2-3 см), помідори та часник пропустити через м'ясорубку, петрушку дрібно покришити.

До помідорів із часником додати цукор, мелений перець, олію, сіль і болгарський перець. Закип'ятити.

У киплячий маринад покласти кабачки. Варити 45-60 хв — доки кабачки не стануть прозорими.

В кінці додати оцет. Коли прокипить хвилинку, розкласти гарячим у підготовлені банки, закрутити, перевернути до охолодження.

Винести у прохолодне місце на зберігання. Якщо дотримуватися технології, салат зберігатиметься хоч два роки.

Також ми наводили рецепт кетчупу «Язика проковтнеш» — дуже пряний і смачний.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: