Вас турбує постійне відчуття голоду? Health is wealth пояснює: що швидше спорожняється ваш шлунок, то слабша ситість. Якщо починати трапезу з білкових, клітинних і жирних продуктів, це зробить нас більш ситими та зменшує дію вуглеводів.
Ідеальна послідовність виглядає приблизно так: салат із зеленню та овочами (можна з оливковою олією), потім білкова їжа і тільки після цього або більш щільні вуглеводи або фрукти. Така послідовність страв дає найкращий контроль за вмістом цукру в крові.
Річ у тім, що нижча швидкість випорожнення шлунка пов'язана з кращим насиченням і повільнішим надходженням їжі в тонкий кишківник, повільнішим її всмоктуванням. А що повільніше, то менше надлишковий підйом глюкози в крові після їжі. А такий стан є ранньою ознакою діабету, а також може бути й у здорових людей, підвищуючи ризик серцево-судинних хвороб.
Також ми писали про оптимальний час для сніданку: дієтолог розповідає, коли їжа стає найкориснішою для здоров’я.