Догори
Дати відгук

Салат «Бюджетний»: використовуйте найпростіші продукти

Салат дуже повітряний виходить

2 хв на прочитання15 Червня 2023, 18:23
Поділитись:

Один із “улюбленців”, тому що готується за лічені хвилини, і продукти для його приготування всі прості та бюджетні (особливо, якщо сезон помідорів).

Нам знадобиться:

  • помідори – 2шт
  • плавлені сирки – 2шт
  • часник – 2-3зубчики
  • пучок зеленої цибулі
  • сухарики
  • сіль, перець – за смаком
  • майонез

Покроковий рецепт приготування:

Приготування салату завжди починаю з сухариків, а поки вони готуються – нарізаю, натираю всі інші продукти та збираю салат. Звичайно, сухарики можна взяти магазинні, але домашні куди смачніші. Батон нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо на лист, зверху збризкаємо соняшниковою олією, злегка солимо, посипаємо спеціями (за смаком).

  • Відправляємо (сушитись) запікатися в духовку при температурі 150С приблизно на 5-7 хвилин.
  • Тим часом, помідори нарізаємо невеликим кубиком.
  • Зелену цибулю дрібно січемо.
  • Плавлений сир натираємо на дрібній тертці, а щоб він легше натирався, я його зазвичай підморожую – хоча б 20 хвилин тримаю в морозилці.
  • Збираємо салат! Помідори ділимо умовно на 2 рівні частини і половину викладаємо першим шаром в салатник або на тарілку. Бажано помідори використовувати не рідкі, або заздалегідь відкинути порізані помідори на сито, щоб стекла зайва рідина.
  • Помідори злегка солимо, перчимо і викладаємо на помідор пропущений через прес часник. Як варіант, помідори можна змішати з часником, а потім уже викладати на тарілку.
  • Зверху робимо сіточку з майонезу, не промазуємо, щоб салат був повітряним!
  • Зверху викладаємо половину тертих сирків, розподіляємо рівномірним шаром, але не притискаємо і знову сіточка з майонезу.
  • Сирки посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
  • Далі повторюємо шари, викладаємо помідори, солимо, перчимо, “часник” і сіточка з майонезу, а зверху сирки
  • На сирках робимо сіточку з майонезу і знову посипаємо зеленою цибулею.
  • І в самому кінці – сухарики! До речі, сухарики виходять дуже смачні, хрусткі та повітряні, особливо якщо готувати з батона.
  • Салат можна посипати зверху сухариками, але я роблю інакше, викладаю сухарики у вигляді окантовки по краю страви, виходить красиво!

Салат дуже повітряний виходить, ніжний, соковитий, пікантний. Мені дуже подобається цей салат і Вам рекомендую його приготувати і спробувати!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost