Догори
Дати відгук

Сад каменів — незвичайне рішення для ландшафтного дизайну

Кожен камінь у композиції має бути наділений певною роллю.

1 хв на прочитання03 Липня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Сад каменів, також відомий як японський сад каменів або сад сухих саджанців, втілює дух внутрішнього спокою та гармонії з природою. Це унікальна форма ландшафтного дизайну, що відображає японську естетику і філософію. Про особливості такого саду розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Основна площа саду каменів засипається дрібною галькою чи піском і розкладаються групи необтесаних каменів. Розставляння каменів на підготовленій території — це ціле мистецтво.

Суть такого мистецтва полягає в тому, щоби правильно роздивитися той чи інший камінь, побачити його «обличчя» й уявити, як і де його можна розташувати.

Кожен камінь у композиції має бути наділений певною роллю: він стоятиме, притулятиметься, лежатиме чи «тікатиме». Групи каменів розставляють згідно зі смисловим і декоративним навантаженням.

Через деякий час камені вкриваються павутинням, з боків у них з'являються лишайники та мохи. Все це робить їх ще органічнішими в ландшафті саду.

Сад із каменів можна спорудити таким чином: із моху імітують невеликі горбики, на дрібному гравії малюють хвилясті лінії, щось подібне до хвиль на водній поверхні, які виступають під скелями.

Особливо у таких садах комфортно займатися йогою, медитаціями й іншими оздоровчими та духовними практиками, де можна відсторонитися від повсякденних проблем.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.