Рулет зі свинини — страва дуже проста і при цьому святкова. Для її приготування, крім найпростіших інгредієнтів, знадобиться також рукав для запікання та мотузок.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть із лопатки або інша жирна частина) — близько 1,5 кг;
часник — 1 головка;
цибуля ріпчаста середня — 2 шт.;
сіль — за смаком;
перець — за смаком.
Приготування.
М'ясо замаринувати з вечора. Нашпигувати його часником, посолити, поперчити і залишити в посуді з порізаною цибулею.
За три години до приходу гостей дістати м'ясо, обтрусити від цибулі та зробити з неї рулет.
У центр можна покласти начинку — це може бути все, що завгодно, але найсмачніше буде, якщо прокласти внутрішню частину хамоном, а потім усе це загорнути.
Але можна і просто скрутити м'ясо і перев'язати мотузочком. Виходить «мумія».
«Мумію» покласти в пакет для запікання, зав'язати краї і проткнути рукав у кількох місцях, аби він не луснув у духовці. Чудово для цього підійде зубочистка.
У холодну духовку поставити цей згорток. Температура — 180 °С. Час — 2 години. Можна через 1 годину 45 хвилин дістати рукав, розрізати і підвернути під шматок, щоб утворилася скоринка.
Все готово. Нарізати порційними шматками. Викласти на таріль і прикрасити гарніром і зеленню. Ваші гості залишаться задоволеними!
Також ми розповідали про ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі.
Окрім того, ми писали про м'ясо для бутербродів: простий рецепт.