Розширення можливостей: в Україні додають нові професії до програми навчальних ваучерів

2 хв на прочитання4 години тому
Зображення створене ШІ

Мінекономіки оновило список професій та спеціальностей, за якими можна отримати державне фінансування навчання, з метою підвищення кваліфікації та задоволення потреб ринку праці.

Українці мають змогу отримати ваучер для навчання додатково ще за 16 професіями та 15 спеціальностями, які зараз є актуальними на ринку праці. Міністерство економіки оновило список професій та спеціальностей, згідно з яким видаються ваучери, і зараз він налічує 95 професій та 60 спеціальностей, як повідомила заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна.

«Близько 60% підприємців стикаються сьогодні з проблемою нестачі кваліфікованих кадрів. При цьому досить багато українців не можуть знайти роботу, оскільки їхній професійний рівень чи навички не відповідають потребам роботодавців. Тому ми надаємо можливість людям взяти ваучер на навчання і за державний кошт опанувати нову професію, яка є затребуваною на ринку праці, або підвищити свою кваліфікацію. Такою можливістю цього року скористались 18 тисяч українців. Нині ми розширюємо перелік професій та спеціальностей, на навчання яким можна отримати ваучер, на 31 позицію, зокрема додаємо професії, що необхідні для відновлення й розвитку в сферах будівництва, енергетики, транспорту, медицини», - зазначила Тетяна Бережна.

Також список доповнено професіями, які важливі для ліквідації наслідків військової агресії, такими як пожежний-рятувальник, а також спеціальностями в областях біомедичної інженерії, хімічних технологій та інженерії. З оновленим переліком можна ознайомитися за вказаним посиланням.

За ваучером можна навчатися за 155 професіями та спеціальностями в різних сферах, включаючи ІТ, будівництво, транспорт, освіту, медицину, сільське господарство та соціальне обслуговування. Людина сама вибирає професію, освітній заклад та форму навчання в Україні. За ваучером можна навчатися в професійних закладах, фахових передвищих та вищих навчальних закладах, а також у підприємствах та організаціях, що мають ліцензію на освітню діяльність.

Ваучер дозволяє проходити навчання безоплатно за списком, затвердженим Мінекономіки. Сума ваучера не може перевищувати 30 280 грн, а якщо вартість навчання вища, різницю доплачує роботодавець або сама особа. Щоб отримати ваучер, необхідно обрати спеціальність та місце навчання, подати заяву та необхідні документи через Державну службу зайнятості або в центрах зайнятості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: