Догори
Дати відгук

Робота за комп'ютером може пошкодити внутрішні органи: названо 4 ознаки

Дотримуйтесь здорового способу життя.

2 хв на прочитання05 Листопада 2023, 21:33
Робота за комп'ютером поради здоровий спосіб життя. Робота за комп'ютером поради здоровий спосіб життя.
Поділитись:

Люди, які працюють за комп’ютером, часто захоплюються настільки, що забувають робити перерви. І даремно! Тривале сидіння у нерухомій позі може  спричинити розвиток небезпечних станів. Ось деякі з них.

Застій крові та лімфи. Довге сидіння може призвести до послаблення кровообігу та лімфатичної системи у нижніх кінцівках через гравітаційний ефект. Це може спричинити появу набряків, погіршення дренажу токсинів та навіть підвищений ризик розвитку тромбозу.

Страждає хребет. Неправильне сидіння може призвести до неправильної постави, вигинів хребта та тиску на міжхребцеві диски. Це може викликати болі в спині, шиї та плечах. Тривале сидіння також може призвести до скорочення м’язів в області спини та живота, що ускладнює проблеми з поставою.

Вплив на органи. Тривале сидіння може стискати внутрішні органи, включаючи легені, кишківник та шлунок. Це може вплинути на дихальну та травну функції організму.

Поганий кровообіг. Неправильне положення тіла під час сидіння може здавлювати судини в ділянці шиї та хребта, що може знижувати кровопостачання мозку. Це може спричинити головний біль, погіршення концентрації та загальну втому.

Способи уникнути цих проблем, обов’язково підіймайтеся та розминайтеся кожні 30–60 хв. Навіть коротка прогулянка або невеликі фізичні вправи можуть покращити кровообіг та зняти напругу з м’язів та суглобів.

Використовуйте стільці та меблі, які підтримують правильну поставу. Регулюйте висоту монітора та клавіатури так, щоб вони відповідали вашому рівню очей та рук.

Робіть вправи для м’язів спини, живота та сідниць. Вони допоможуть покращити поставу.

Пийте достатньо рідини. Це допоможе уникнути утворення тромбів через щільну кров.

Дотримуйтесь здорового способу життя. Правильне харчування та помірні фізичні навантаження сприяють загальному здоров’ю організму та запобігають негативним наслідкам довгострокового сидіння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost