Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Рівень дитячої імунізації в усьому світі нижчий, ніж до пандемії коронавірусу: у ВООЗ б'ють на сполох

Рівень дитячої імунізації в усьому світі нижчий, ніж до пандемії коронавірусу: у ВООЗ б'ють на сполох

У деяких країнах внаслідок пандемії зросла кількість скептиків вакцинації.

2 хв на прочитання16 Липня 2024, 01:21
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та дитяча благодійна організація ООН ЮНІСЕФ попереджають, що рівень вакцинації серед дітей залишається низьким. Під час пандемії коронавірусу він знизився по всьому світу. Торік, за даними організацій, він все ще був нижчим за допандемійний рівень, розповідає Die Zeit.

Під час пандемії коронавірусу в багатьох місцях спостерігалися затримки з вакцинацією та переривання програм вакцинації. Вакцина проти дифтерії, правця та кашлюку вважається еталоном рівня вакцинації серед дітей. У 2023 році 84 % дітей мали повний захист від щеплень, що трохи менше, ніж у 2019 році. Кількість дітей, які не отримали жодної дози цієї потрійної вакцинації, торік зросла до 14,5 млн. До початку пандемії ця цифра становила 12,8 млн.

У деяких країнах внаслідок пандемії зросла кількість скептиків вакцинації, і це призводить до смертей серед дітей, заявила експерт ВООЗ Кетрін О'Брайен. За її словами, скептицизм щодо вакцинації в деяких багатих країнах також має вплив на інші регіони — наприклад, коли люди з міграційним минулим у Європі «передають дезінформацію в країни свого походження».

За словами експерта ЮНІСЕФ Ефрема Леманго, у бідніших країнах також існує недовіра до закладів охорони здоров'я, а доступ до вакцин ускладнений. Збройні конфлікти є ще однією перешкодою. За даними ЮНІСЕФ та ВООЗ, більше половини невакцинованих дітей живуть у країнах, що характеризуються нестабільністю, насильством та вразливістю.

Обидві організації також висловили занепокоєння тим, що за останні п'ять років понад 100 країн постраждали від кору.

«Спалахи кору — це ранній попереджувальний сигнал. Вони підкреслюють прогалини в імунізації і зачіпають найбільш вразливі верстви населення», — сказав очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost