Догори
Дати відгук

Результати кліматичного саміту: США скоротять викиди, ЄС - стане вуглецево-нейтральним

Європа хоче бути першим кліматично нейтральним континентом у світі, але щоб врятувати клімат, нам потрібен мир.

3 хв на прочитання24 Квітня 2021, 21:00
Результати кліматичного саміту: США скоротять викиди, ЄС - стане вуглецево-нейтральним Результати кліматичного саміту: США скоротять викиди, ЄС - стане вуглецево-нейтральним
Поділитись:

До міжнародного Дня Землі, який відзначається 22 квітня, лідери сорока країн провели дводенний онлайн саміт з питань боротьби зі зміною клімату. Які результати цієї важливої ​​події?

Відкрив саміт президент США Джо Байден. Це перший великий міжнародний захід, організований новою американською адміністрацією. 

"Я консультуюся з експертами і бачу потенціал для більш процвітаючого і справедливого майбутнього. Наука безпомилкова. Наука безперечна, і ціна бездіяльності постійно зростає. Сполучені Штати не чекають. Ми вживаємо заходів", - заявив Байден.

За словами Байдена, США зобов'язалися більше ніж наполовину скоротити викиди парникових газів в атмосферу до 2030 року, а до 2050 року вийти на нульовий рівень.

Важливо зауважити, що зобов'язання американською стороною знаменують собою повернення США до глобальних зусиль у сфері боротьби зі зміною клімату після чотирьох років відсутності при президенті Дональді Трампі. Нова адміністрація майже вдвічі збільшила обсяг скорочень, на які обіцяв піти президент Барак Обама під час підписання Паризького кліматичної угоди в 2015 році.

Позицію Євросоюзу представила глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляйен:

"Європа хоче бути першим кліматично нейтральним континентом у світі, але щоб врятувати клімат, нам потрібен мир. Потрібно, щоб всі великі економіки взяли на себе відповідальність і перетворили перехідний період в період відкритих можливостей для всіх. Давайте разом встановимо новий глобальний орієнтир для кліматичного нейтралітету, давайте працювати разом над спільними зобов'язаннями і спільними діями щодо скорочення викидів до 2030 року. це наблизить нас до кінцевої мети - нульовим викидами до 2050 року, і це те, що потрібно нашій планеті ".

Китайський лідер Сі Цзіньпінь пообіцяв, що КНР почне скорочувати споживання вугілля з 2026 року з метою досягти вуглецевої нейтральності швидше багатьох розвинених країн.

А президент Росії Володимир Путін закликав світову спільноту налагодити співпрацю в сфері моніторингу шкідливих викидів і активізувати взаємодію держав для вирішення будь-яких гострих світових проблем. Він розповів про те, що в Росії вже діє пілотна програма з продажу емісійних сертифікатів на острові Сахалін, завдяки якій цей регіон вже до 2025 року повинен стати кліматично нейтральним.

Далі Путін вказав, що Росія розвиває технології уловлювання та захоронення вуглекислого газу і з їх допомогою може щорічно вловлюватиме 2,5 млрд тонн C02. У той же час російський лідер зазначив, що його країна буде продовжувати розвивати свою інфраструктуру і будувати нові газопроводи.

У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що Німеччина скоротила викиди вуглекислого газу на 40% в порівнянні з 1990 роком, і пообіцяла, що її країна і далі буде вносити свій вклад, щоб ЄС досяг запланованого зниження викидів до 2030 року на 55% . Країна, за її словами, буде продовжувати інвестувати в розвиток відновлюваних джерел енергії. За її даними, в 2020 році 46% електроенергії було вироблено з «зелених» джерел.

Нагадаємо, через пандемію світові викиди вуглекислого газу катастрофічно зростуть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Дикі тварини Лисиці Одеса
В Одесі все частіше на вулицях зустрічаються дикі лисиці: як з ними поводитися у випадку зустрічі
2 хв на прочитання28 хвилин тому
Корисні поради Домашні улюбленці Прибирання
Як позбутися запаху котячого туалету: 3 правила та 1 «лайфхак»
3 хв на прочитання56 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Клематис Міс Бейтман — чудово виглядає на арках, трійникових конструкціях, балконних ящиках або обрамленнях (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Блакитні та сині квіти на клумбах — що посадити (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Українські науковці зможуть користуватися інфраструктурою інших країн, що для цього потрібно
2 хв на прочитанняВчора
Поліцейські Одещини викрили браконьєра на Тилігульському лимані
1 хв на прочитанняВчора
Європа переживає рекордну кількість екстремально спекотних днів у 2023 році: ось по кому це б’є насамперед
2 хв на прочитанняВчора
Підвищення рівня води загрожує руйнуванням дамб та підтопленням сіл Кременчуцького водосховища
2 хв на прочитанняВчора