Рецепт яблучного пирога, який тане у роті: готується швидко та легко

2 хв на прочитання13 Липня 2024, 15:00

Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.

Що може бути краще восени з горнятком чаю, ніж ніжний і смачний яблучний пиріг. Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.

Для приготування знадобиться

Для тіста

Для начинки

Процес приготування

  1. Готуємо начинку. Для початку необхідно нарізати яблука на кубики маленького розміру.
  2. Тепер цукор висипаємо на суху сковороду і доводимо до стану карамелі, постійно помішуючи лопаткою.
  3. До отриманої карамелі додаємо вершкове масло (30 г) і розтоплюємо його. Перемішуємо все за допомогою лопатки.
  4. До одержаної маси додаємо нарізані яблука. Все добре перемішуємо. Після цього можна додати корицю за смаком. Готувати яблука з карамеллю потрібно протягом п’яти хвилин. Постійно помішуючи.
  5. Тепер готуємо тісто. В глибоку тарілку розбиваємо куряче яйце. До нього висипаємо 80 г цукру і збиваємо за допомогою вінчика. До яйця та цукру додаємо трохи підтоплене вершкове масло. Знову перемішуємо. Додаємо розпушувач. Перемішуємо. В останню чергу додаємо борошно, замішуючи тісто руками.
  6. Беремо форму для запікання, застеляємо її дно пергаментом. Висипаємо тісто і рівномірно розподіляємо по дну та стінкам. Залишіть трохи тіста для посипання.
  7. Після цього викладаємо в тісто яблучну начинку. І зверху яблук посипаємо або натираємо за допомогою тертушки рештки тіста.
  8. Яблучний пиріг випікаємо в духовці протягом 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: