Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.
Що може бути краще восени з горнятком чаю, ніж ніжний і смачний яблучний пиріг. Простий покроковий рецепт частування до вашої уваги.
Для приготування знадобиться
Для тіста
яйце – 1 шт
цукор – 80 грам
вершкове масло – 100 грам
розпушувач – 1 чайна ложка
борошно – 280 грам
Для начинки
яблука – 4 шт
цукор – 100 грам
вершкове масло – 30 грам
кориця по бажанню
Процес приготування
Готуємо начинку. Для початку необхідно нарізати яблука на кубики маленького розміру.
Тепер цукор висипаємо на суху сковороду і доводимо до стану карамелі, постійно помішуючи лопаткою.
До отриманої карамелі додаємо вершкове масло (30 г) і розтоплюємо його. Перемішуємо все за допомогою лопатки.
До одержаної маси додаємо нарізані яблука. Все добре перемішуємо. Після цього можна додати корицю за смаком. Готувати яблука з карамеллю потрібно протягом п’яти хвилин. Постійно помішуючи.
Тепер готуємо тісто. В глибоку тарілку розбиваємо куряче яйце. До нього висипаємо 80 г цукру і збиваємо за допомогою вінчика. До яйця та цукру додаємо трохи підтоплене вершкове масло. Знову перемішуємо. Додаємо розпушувач. Перемішуємо. В останню чергу додаємо борошно, замішуючи тісто руками.
Беремо форму для запікання, застеляємо її дно пергаментом. Висипаємо тісто і рівномірно розподіляємо по дну та стінкам. Залишіть трохи тіста для посипання.
Після цього викладаємо в тісто яблучну начинку. І зверху яблук посипаємо або натираємо за допомогою тертушки рештки тіста.
Яблучний пиріг випікаємо в духовці протягом 30-35 хвилин за температури 180 градусів.