- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт солоного кабачкового печива
Солоне кабачкове печиво — це смачна і легка закуска, приготовлена із суміші тертих кабачків, сирів рикоти і пармезану, базиліку і панірувальних сухарів. Просто змішуйте інгредієнти до отримання тягучої маси, з якої формується печиво, а потім випікайте його в духовці протягом 30 хвилин.
Інгредієнти:
- Кабачки 3 шт.
- Сир рикота 225 г
- Панірувальні сухарі 80 г
- Пармезан 60 г
- Базилік, гілочка 2 шт.
- Яйце куряче, жовток 1 шт.
- Сіль і перець чорний мелений за смаком
Приготування:
Помийте, обсушіть і натріть кабачки на грубій терці у миску. Посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Цей крок дозволить видалити зайву рідину з кабачків, тож тісто не буде занадто м’яким.
Після закінчення часу відтисніть з кабачків сік, перекладіть їх в іншу миску і змішайте з рикотою, панірувальними сухарями, тертим пармезаном, подрібненим базиліком і перцем.
З кабачкової суміші сформуйте кульки потрібного розміру.
Викладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером, на невеликій відстані одна від одної. Змастіть збитим жовтком і запікайте в духовці при 190°C 30 хвилин. Дістаньте з духовки, охолодіть і насолоджуйтесь!