Сирна запіканка універсальна. Її можна готувати з родзинками, курагою, додавати свіжі листочки м’яти або ваніль і навіть робити солоний варіант із солодким перцем і обсмаженою цибулею. Готувати запіканку можна в пароварці, мультиварці та запікати в духовці – все залежить від смакових уподобань. Євген Клопотенко проронує приготувати ніжну сирну запіканку із запеченим гарбузом.
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування запіканки з гарбузом. Вершкове масло відразу викладіть із холодильника, щоб воно стало кімнатної температури, і їм легко було змастити форму для запікання. Візьміть 500 г гарбуза, добре помийте та обсушіть кухонним рушником. Не зрізайте шкірку. Викладіть на деко, застелене пергаментом і запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 30 хвилин. Гарбуз має бути м'яким. Потім ложкою виберіть м'якоть гарбуза в миску.
КРОК 2
Додайте до м'якоті гарбуза 400 г сиру, 2 яйця, 3 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру й дрібку солі. Я додав 3 ст. л. цукру, але ви можете використовувати менше, якщо у вас солодкий гарбуз або ви не любите солодку запіканку.
КРОК 3
Додайте до маси 2 ст. л. борошна.
КРОК 4
Перебийте всі інгредієнти занурювальним блендером до однорідної кремової маси.
КРОК 5
Викладіть отриману масу у форму для запікання, змащену 1 ст. л. вершкового масла. Вибирайте будь-яку форму – вогнетривку скляну, керамічну або силіконову. Але пам'ятайте, якщо форма невелика й запіканка вийде висока, то знадобиться більше часу для її приготування. Моя запіканка заввишки 8 см. Поставте запіканку в духовку запікатися за температури 180 градусів на 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки.
КРОК 6
При подачі за бажанням прикрасьте запіканку тертим шоколадом.