Догори
Дати відгук

Рецепт смачної шарлотки з яблуками лише за 30 хвилин

Простий та швидкий рецепт смакоти

2 хв на прочитання03 Листопада 2022, 13:37
Поділитись:

Для приготування шарлотки вибирайте тверді та соковиті яблука, тоді пиріг вийде дуже смачним. Кількість цукру можете регулювати на власний смак. Якщо додасте більше, ніж зазначено в нашому рецепті, отримайте хрустку скоринку, яка трохи відшаровуватиметься від самого пирога. Різати такий пиріг буде не просто, тому що він сильно кришитиметься. Посилити смак пирога допоможуть прянощі. За бажанням додайте трохи меленої кориці, імбиру, мускатного горіха та цедру одного апельсина.

ІНГРЕДІЄНТИ

Приготування шарлотки

 КРОК 1

Приготуйте всі інгредієнти для шарлотки. Увімкніть духовку до 180 градусів. Почніть приготування пирога з начинки. Візьміть 2-3 яблука, помийте, очистьте від шкірки, видаліть насіння та плодоніжку. Наріжте спочатку на часточки, а потім на шматочки однакового розміру. За бажанням можете не зрізати шкірку.

 КРОК 2

Перекладіть яблука в глибоку миску та скропіть 2 ст. л. апельсинового соку, щоб вони не потемніли. Якщо немає апельсинового соку, використовуйте лимонний. Додайте в яблука 5 г ванільного цукру. Відставте їх поки що.

 КРОК 3

Готуйте тісто для шарлотки. Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте до яєць 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40% або збільшити, виходячи зі своїх смакових уподобань.

КРОК 4

Збийте міксером яйця із цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти та збільшитися в обсязі в 3-4 рази.

 КРОК 5

Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте силіконовою лопаткою. Робіть це доти, доки борошно повністю не вмішається в тісто.

 КРОК 6

Візьміть форму для випікання 26 см. Зробіть «французьку сорочку»: форму змастіть 20 г вершкового масла та злегка посипте борошном, залишки борошна висипте. За бажанням використовуйте розбірну форму для випікання, застеливши дно пергаментним папером і так само змастивши вершковим маслом і присипавши борошном.

РОК 7

Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми.

КРОК 8

Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці за температури 180 градусах 30 хвилин в режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі. За бажанням посипте шарлотку цукровою пудрою, але робіть це тільки після повного остигання пирога, інакше цукрова пудра розтане.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
НАБУ викрило топпосадовця "Нафтогазу" та ексчиновників на мільярдних махінаціях із землею в Києві
НАБУ викрило топпосадовця "Нафтогазу" та ексчиновників на мільярдних махінаціях із землею в Києві
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Рада ЄС скасувала всі дозвільні процедури для українського насіння
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
ЄС повернув квоти на агропродукцію з України та веде переговори про нові умови
2 хв на прочитання13 Червня 2025
Фото: farminguk.com
Кури "два в одному": як британські фермери повертаються до традиційних порід, щоб врятувати бізнес та екологію
3 хв на прочитання13 Червня 2025
На Волині засудили чоловіка, що розорав землю "Укрзалізниці" через скруту
2 хв на прочитання13 Червня 2025
В ООН назвали культури, що можуть зникнути через зміни клімату
2 хв на прочитання13 Червня 2025
Найбільший рибопереробний завод України освоюватиме річкову рибу
2 хв на прочитання13 Червня 2025
З Греції до України через Румунію: в Одесі обговорили створення нового транспортного коридору
1 хв на прочитання12 Червня 2025